OSUJEĆEN NAPAD NA LEVI BLOK Redari Saveza za Srbiju se ponašali bahato na protestu, poput najobičnijih batinaša

Ove subote političke snage okupljene oko Saveza za Srbiju još jednom su pokazale kako zaista zamišljaju političke slobode i otvoren, „građanski“ karakter protesta.

Protesti u Beogradu
Protesti u Beogradu, Foto: Alo!

Zvanični redari protesta formirali su kordon ispred Levog bloka, sa ciljem da fizički spreče priključivanje protestnoj koloni prganizaciji Marks 21.

Iz Marks 21 navode da su se redari ponašali bahato, poput najobičnijih batinaša, provocirajući učesnike Levog bloka i otvoreno planirajući izazivanje incidenta na naše oči.

SRAMOTA! PRVI PUT POSLE 1941. Đilasovci doneli vešala na Terazije! (FOTO)

 

- Do tog incidenta je najpre došlo kada je protestna povorka krenula i kada su redari pokušali da zatvore Zmaj Jovinu ulicu, što im nismo dozvolili. U toku protestne šetnje, redari su sve očajnije nastavljali da ometaju nastup Levog bloka čak i nasrćući na naše drugarice. Njihovi panični ispadi konačno su prestali nakon podrške koju smo dobili od radnika Pošte Srbije, nakon čega su se demoralisali i udaljili - navodi se u saopštenju.

Dragan Đilas preti ispred RTS-a
Dragan Đilas preti ispred RTS-a, Foto: Printscreen: Twitter

Oni naglašavaju da se "Levi blok neće dati zastrašiti nasiljem redarskih botova, niti bilo kojim drugim sličnim pritiscima".

- Nastavićemo da učestvujemo u legitimom antirežimskom narodnom buntu, sa zahtevima koji izražavaju stvarne potrebe svih radnih ljudi u Srbiji. Borba za političke slobode ne može se voditi tako što se fizički onemogućava iznošenje zahteva u interesu najširih slojeva stanovništva. Naši zahtevi su bezbednost na radu, moratorijum na nasilna iseljenja, zaustavljanje privatizacije i siguran posao za sve. Ako su ovi zahtevi nekome neprihvatljivi, kao što to očigledno jesu strukturama SZS, onda je jasno da se iza njihove politike ne krije težnja za pozitivnim političkim promenama, već ambicija da se bude kalif umesto kalifa - stoji u saopštenju.

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi