Aleksandar Vučić
Tanjug
Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

 

* Delegacija Vojske Srbije trebalo je da prisustvuje obeležavanju dana Jasenovačkih novomučenika i bila je najavljena

* Na graničnom prelazu Batrovci-Bajakovo, delegacija je zadržana i pretresena

* "Važno je da svako radi svoj posao, mi ćemo svoj", rekao je Vučić u Nikincima.

 

Vučić je na vojnoj vežbi u Nikincima prokomentarisao potez Hrvata: 

- Nemam poseban komentar. Bitno je da nama niko nikad ne može da zabrani da odajemo počast jaeenovačkim žrtvama.

Možda je bolje da mi radimo, jer mi očekujemo predlog kako da izgleda memorijalni centar u Gradini da nam niko nikad ne bi branio da odajemo počast žrtvama u Jasenovcu, i da bi to moglo da se desi to ćemo napraviti na teritoriji Republike Srpske - kazao je Vučić.

On je rekao da je ponosan na činjenicu da posle 60 godina imamo dva filma koja odaju počast žrtvama rata i da razume da Hrvati ne žele da se prisećaju svoje prošlosti i onoga što se dešavalo u Drugom svetskom ratu.

- Ponosan sam na borbu srpskog naroda u celoj Srbiji jer se naš narod borio protiv okupatora.

- Važno je da mi poštujemo svoje žrtve. Neka svako radi svoj posao, mi ćemo raditi svoj. Razumem da Hrvati ne žele da se prisećaju svoje prošlosti i onoga što se dešavalo u Drugom svetskom ratu - izjavio je Vučić na vojnoj vežbi u Nikincima. 

Delegaciji Vojske Srbije zabranjen ULAZAK U HRVATSKU

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 07.09.2019. 10:39 - 07.09.2019. 10:47 Sramotno! Udarna vest, Foto: Alo.rs Poseta bila najavljena Delegaciji Vojske Srbije danas je zabranjen ulazak u Hrvatsku! BANČILI U POZNATOJ DISKOTECI U BUDVI Milo i Tači uhvaćeni na privatnom sastanku! Njihovo obezbeđenje napadalo ljude, brisali slike sa bahanalija!

 

Podsečamo, delegacija, koju čine starešine sa Vojne akademije i kadeti i pitomci Vojne gimnazije, trebalo je da prisustvuje obeležavanju dana Jasenovačkih novomučenika i bila je najavljena.

Pročitajte još:

 

Međutim, na graničnom prelazu Batrovci-Bajakovo, delegacija je zadržana i pretresena. U prtljagu su bile službene uniforme, što je, kako ističu u Ministarstvu odbrane, potpuno dozvoljeno i u skladu sa pravilima službe, a hrvatski carinici su delegaciji rekli da ne mogu da ih nose.

Članovi delegacije VS su bili spremni da ostave uniforme i produže put u civilu, ako je to jedini razlog za zadržavanje, ali su im carinici saopštili da to nije razlog i da danas neće ući u Hrvatsku.