Vuk Jeremić, Dragan Đilas
Alo!/Marko Marković
Vuk Jeremić, Dragan Đilas

Alo!/Marko Marković

Vuk Jeremić, Dragan Đilas, Foto: Alo!/Marko Marković

* Cilj objavljivanja ovih razgovora je potpuna diskreditacija Jeremića

* Đilas preko Mlađana Đorđevića potrudio da jednom crnogorskom portalu doturi snimke koji Jeremića predstavljaju kao političara nedostojnog bilo kakve državne funkcije

*O vezama Đorđevića s ruskom službom u februaru ove godine pričao je i Čedomir Jovanović, lider LDP

Mlađan Đorđević, kum Dragana Đilasa i siva eminencija Saveza za Srbiju, stoji iza objavljivanja snimaka prisluškivanih razgovora Vuka Jeremića, lidera Narodne stranke, saznaje „Alo!”. 

Prema rečima naših sagovornika, cilj objavljivanja ovih razgovora je potpuna diskreditacija Jeremića i omogućavanje Đilasu da učvrsti lidersko mesto u opoziciji pred izbore na proleće sledeće godine. Zato se Đilas preko Mlađana Đorđevića potrudio da jednom crnogorskom portalu doturi snimke koji Jeremića predstavljaju kao političara nedostojnog bilo kakve državne funkcije.

- Jeremića je prisluškivala ruska služba s kojom Đilasov kum Mlađan Đorđević ima sjajne odnose. Interesantno je da su ovi razgovori objavljeni kada su opozicioni protesti potpuno pukli i kada je u taboru opozicije ponovo otpočela borba ko će preuzeti potpuni primat - navode naši izvori i dodaju da sukob Jeremića i Đilasa datira još iz vremena kada su obojica bili u taboru demokrata.

PROČITAJTE JOŠ:

 

- Đilas je Jeremića izbacio iz DS-a, a Vuk mu to nikada nije niti oprostio niti zaboravio. Njihov odnos podseća na odnos Vojislava Koštunice i Zorana Đinđića. Svima je jasno da se konačni sukob Đilasa i Jeremića približava, a Mlađan Đorđević je Vuku zadao udarac od kojeg se neće oporaviti - ističu naši sagovornici i dodaju da je u opoziciji svima jasno da Jeremić potpuno diskreditovan.

- Đilas je ovim učvrstio svoje pozicije - svima poslao poruku ko je gazda i kako će proći ako mu se suprotstave - zaključuju naši izvori.

PROČITAJTE JOŠ:

 

O vezama Đorđevića s ruskom službom u februaru ove godine pričao je i Čedomir Jovanović, lider LDP-a. On je gostujući na TV „Hepi“ upitao voditelja: „Je l’ znaš ti šta je Srpski kod?”.

- Šta je ruski Institut za strateške studije? Do 2009. to je zvanično organizaciono bio deo ruske obaveštajne službe. Onog trenutka kad su otvorili kancelariju u Beogradu, oni su se transformisali u organ predsednika Ruske Federacije, a ovde imaju kancelariju. Na njihovoj skupštini u Moskvi, pre tri nedelje, govorio je Mlađan Đorđević, predstavnik Saveza za Srbiju - otkrio je tada Jovanović. 

 

Ko je Mlađan Đorđević?

1. Đilasov čovek od poverenja u biznisu i tokom obavljanja javnih funkcija.

2. Mozak protesta „1 od 5 miliona“.

3. Prijateljstvo Đorđevića i Đilasa datira od protesta 1991/92. i upravo je prvu firmu, u Češkoj, 1995, Đilas otvorio na ime svog kuma Đorđevića.

4. Na Đilasov zahtev je napravio, i finansijski i logistički - Dveri.

5. Postavljao je svoje vladike na čelna mesta u Crkvi.

 

 

RAZGOVOR JEREMIĆ-GRUJIĆ (februar 2005. godine, tokom posete Jeremića i Tadića Moskvi)

Malo si popio, videćeš ovu i slomiće ti se karakter, kao meni Grujić: Halo? Jeremić: Da ne šetam po hotelu, a? Grujić: Pa, nemoj te fore, je*ote... Jeremić: Pazi, pazi, pazi, evo imao sam dilemu da li da se prošetam. Grujić: Znao sam, tačno sam znao, video sam te kako si došao. Ipak, nije tako kasno, popio si malo, klasična varijanta, videćeš neku ovu i slomiće ti se karakter, ko i meni. Svaki put je tako. Jeremić: (kroz smeh) E ti klasično znaš o čemu se radi... A sad sam, skinuo sam se i kažem neću, neću, neću i sutra idem kod mog druga Dimitrija i boli me ku*ac.

 

RAZGOVOR JEREMIĆ-GRUJIĆ (februar 2005. godine, uoči posete Jeremića i Tadića Moskvi)

Zašto muškarci ustaju noću? Da bi otišli kući Jeremić: Je l' znaš zašto se muškarci dižu noću? Deset odsto da bi nešto pojeli, 15 odsto da odu u WC, a 75 odsto da bi otišli kući. Grujić: (smeju se grohotom) Ovo ti je dobro. Jeremić: Tako u svetlu toga, ono kao, jao, je*ote. E kakva je situacija? Grujić: Situacija je, mislim, ono, bez veze se dižu tenzije. S te strane sve je okej, manje-više. Video si da sad ispade da je patrijarh u isto vreme kad i prijem.

 

 

RAZGOVOR ROĆEN-GRUJIĆ (2005, pred dolazak Tadića i Jeremića u Moskvu)

Mali je u Americi da mu dupe vidi put i da uzme dnevnice Grujić: U Americi je ovaj mali, ovaj isto nešto luduje, tako da, pravo da ti kažem, ni ja nisam nešto... Roćen: U poseti je Americi? Grujić: Da, da. Roćen: Pa, šta radi stalno u Americi? Grujić: Pa, je*iga, da ti kažem, i ti bi išao da ti dupe vidi put, dobre dnevnice, šta ’oćeš...

 

Komentari (4)

Aleksandar

08.07.2019 23:20

U stilu mafijaskih obracuna.

Milos

08.07.2019 23:26

Значи овај снимак Јеремића је Ђилас ископао да га дискредитује! Нека се разоткривају лопови и издајници!

Andjelija

08.07.2019 23:59

Kako god da su stigli, ovi sramotni razgovori Jeremića su jasno dokazali kako je predstavljao Srbiju po belom svetu. Bruka i sramota.

aw

09.07.2019 00:50

Jeremicu narodu je jasno odavno ko si ti