Otvoren obnovljen dečji park u Rakovici
Facebook/Printscreen/Goran Vesić
Otvoren obnovljen dečji park u Rakovici

Facebook/Printscreen/Goran Vesić

Otvoren obnovljen dečji park u Rakovici, Foto: Facebook/Printscreen/Goran Vesić

U beogradskoj opštini Rakovica, u ulici Pere Velimirovića kod broja 68, danas je otvoren rekonstruisan dečji park, a vrednost radova je oko 3,5 miliona dinara.

Uključujući taj park, na teritoriji opštine Rakovica je u poslednjih osam godina izgrađeno i obnovljeno više od 70 parkova, dečjih igrališta, sportskih terena i drugih zelenih površina.

- Znam da će neko reći da je ovo predizborna kampanja, ali naša jedina kampanja je da služimo građanima, poboljšavano uslove njihovog života i bićemo u toj kampanji dok god imamo njihovo poverenje - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Park je kompletno obnovljen sa sve pešačkim stazama i stepeništem, na površini od 691 kvadratnog metra.

Igralište je postavljeno na podlogu od livene gume koja omogućava bezbednu igru dece koja na raspolaganju imaju šest rekvizita - dve njihalice, klackalicu, vrtešku, ljuljašku i penjalicu.

Na igralištu je postavljeno i šest betonskih klupa sa naslonom i tri betonske đubrijere, a osim toga obnovljene su prilazne staze i zasađeno zelenilo.

Vesić ističe da je obnovljen park poboljšao uslove života građana koji žive u tom kraju.

- Ovde živi dosta građana i potpuno je normalno da i deca koja žive u ulici Pere Velimirovića, kao i ona u centru grada, dobiju park sa novim rekvizitima i gumenom podlogom radi bezbednosti kako bi mogla da uživaju u svom detinjstvu - rekao je Vesić.

Otvoren obnovljen dečji park u Rakovici

Facebook/Printscreen/Goran Vesić

Otvoren obnovljen dečji park u Rakovici, Foto: Facebook/Printscreen/Goran Vesić

Istakao je da je politika sadašnje gradske vlasti da u svakom delu Beograda, u skladu sa finansijskim mogućnostima, poboljša uslove života građana.

- Sledeće godine na sto metara odavde biće urađen još jedan park i tako ćemo stalno raditi jer jedina dobra politika je politka koja čini dobro ljudima i poboljšava uslove njihovog života - istakao je Vesić.

Kako je dodao, važno je da se osim velikih projekata kao što su izgradnja metroa, rekonstrukcija Bulevara patrijarha Pavla...rade i projekti poput obnove parkova "koji su za nekoga možda mali, ali građanima koji tu žive su najveći".

Vesić je rekao da je za dobrobit građana važno da postoji dobra saradnja građana, opštine, Grada i Republike i dodao da se to vidi na primeru opštine Rakovica.

- Oni imaju građane koji su aktivni, odbornike koji se bore za svoj kraj, opštinu koja se zaista trudi da obezbedi što je moguće više građanima, Grad koji je sve bogatiji i može sve više da izađe u susret, kao i Republika koja ima sve više para i svi zajedno možemo da radimo za dobrobit ljudi - dodao je Vesić.

Otvaranju rekonstruisanog parka su, između ostalih, prisustvovali predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković i direktor JKP "Zelenilo Beograd" Slobodan Stanojević.