Ragmi Mustafa
Arhiva
Ragmi Mustafa

Arhiva

Ragmi Mustafa, Foto: Arhiva

Službenici granične policije i Policijske stanice u Preševu tvrde da je poznati albanski političar zlonamerno izneo netačne i tendenciozne podatke i bez valjanog razloga optužio pripadnike MUP-a i organe države Srbije.

Posle kontrole i obaveznog zadržavanja po povratku iz Gnjilanana, razbesneli albanski političar 7. septembra u 23 časa sazvao je konferenciju za novinare, na kojoj je neosnovano i sa mržnjom drvlje i kamenje bacio na pripadnike policije i organe države Srbije.

Navodno poduže zadržavanje na administrativnoj granici sa Kosmetom Ragmi Mustafa smatra slučajem bez presedana. On i stranka na čijem je čelu osuđuju “flagrantan ispad policije” i traži od MUP-a informaciju o razlozima ovog čina. Od Kancelarije misije OEBS-a i drugih međunarodnih organizacija Mustafa zahteva da se pozabave ovakvim i sličnim slučajevima postupanja sa Albancima na graničnom prelazu.

Novinarima je Ragmi Mustafa rekao da bez obzira na signale iz Brisela srpske institucije nastavljaju da zlostavljaju i maltretiraju pripadnike albanske nacionalne zajednice.

Policija je potvrdila da je Ragmi Mustafa na bezbednosni punkt stigao u 18 časova i posle redovne kontrole od 20 minuta nastavio put prema Preševu.

Komentari (2)

trig

08.09.2018 18:48

lazu siptari kako zinu.

Tea

08.09.2018 21:13

Ako imaju kamere demantujte ovog fensera!