MINISTARKA VUJOVIĆ U UŽICU: Radovi na proširenju tela deponije i sanaciji klizišta u Regionalnom centru "Duboko" će biti završeni u septembru

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović posetila je danas sa gradonačelnicom Užica Jelenom Raković Radivojević Regionalni centar za upravljanje otpadom „Duboko“, povodom realizacije projekta proširenja tela deponije i saniranja klizišta u okviru regionalnog centra.

Irena Vujović
Irena Vujović, Foto: Ministarstvo zaštite životne sre

Vujović je istakla da je za realizaciju tog projekta Ministarstvo zaštite životne sredine izdvojilo 96 miliona dinara.

- Krajem prošle godine potpisali smo ugovor o prenosu finansijskih sredstava gradu Užicu, radi finansiranja radova u Regionalnom centru „Duboko“ u kojem se odlaže otpad iz devet lokalnih samouprava Zlatiborskog i Moravičkog okruga. Radovi na sanaciji klizišta i proširenju tela deponije će biti završeni u septembru ove godine – rekla je Vujović.

Irena Vujović
Irena Vujović, Foto: Ministarstvo zaštite životne sre

Ministarka je podsetila da se u „Duboko“ dovozi i otpad iz Potpećkog jezera, čije je čišćenje u toku i dodala da su budžetom Ministarstva opredeljena i sredstva za izgradnju Transfer stanice u Novoj Varoši, koja će doprineti da se reši pitanje upravljanja otpadom za opštine Prijepolje, Priboj, Novu Varoš i Sjenicu, u kojima će nesanitarne deponije biti zatvorene i sanirane.

BONUS VIDEO:

.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi