OPTUŽENIK Radovan Karadžić traži istragu o bolestima u Hagu

Haški optuženik Radovan Karadžić obratio se generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu pismom, u kojem ga je upozorio na alarmantno visok broj malignih oboljenja među optuženicima u pritvorskoj jedinici UN u Hagu i pozvao ga da zatraži istragu.

Kolabirao u ćeliji: Radovan Karadžić
Radovan Karadžić, Foto: Associated Press

Karadžić je naveo da su bila dva slučaja iznenadne smrti, dva samoubistva i 11 obolelih od raka ili leukemije, ističući da su njemu operisali žučnu kesu i da mu je iznenada skočio nivo šećera u krvi, iako je pre dolaska u Hag bio zdrav.

Karadžić je pozvao Bana da pokrene istragu UN, zajedno sa Crvenim krstom i Svetskom zdravstvenom organizacijom, jer su nadležni u Hagu odbili predlog o pokretanju istrage o učestalim teškim oboljevanjima u pritvoru.

On se požalio Banu i na pravosudni sistem po kojem se sudi u Hagu, jer je takav sistem nepoznat u bivšoj Jugoslaviji, kao i zbog suđenja na stranom jeziku, što je uvek, kako je naglasio, na štetu optuženog.

On je naveo da suđenja traju predugo, a da su mnoge presude donete na osnovu nepoznavanja pravosudnog sistema u bivšoj Jugoslaviji i optužbi za dela koja su bila dozvoljena i obavezujuća prema jugoslovenskim zakonima.

 • Korisnik: PORODIČAN ČOVEK
  08/10/2015 - 20:19
  ŠTA ĆE NJEMU ISTRAGA . ON JE BIOENERGETIČAR ,PSIHIJATAR ,MITOMAN I KAO DAMIR DABIĆ MOŽE SVE DA IZLEČI SVOJIM SPOSOBNOSTIMA .ČOVEK JE UŠAO U TAJNE LJUDSKOG ORGANIZMA PA NEK SAD ORGANIZUJE JEDAN SEMINAR O LEČENJU BIOENERGIJOM. SVI SU POZVANI A NAROČITO KOLEGE IZ ZATVORA IZ BIVŠIH JUGOSLOVENSKIH REPUBLIKA.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi