Knez Mihailova, SNS
Tanjug
Knez Mihailova, SNS

Tanjug

SNS, Foto: Tanjug

Radević je u saopštenju naveo da su Kovačević i Crnić iznele „najgnusniju laž“ na konferenciji za novinare u sedištu užičkog ogranka Saveza za Srbiju.

Nastavnice Kovačević i Crnić ranije danas su na pres konferenciji iznele optužbe da su dobile otkaz jer nisu članice SNS, a predstavnica Narodne stranke Jovana Parlić, koja je zajedno sa njima izašla pred novinare, rekla je da je to klasičan "politički pritisak".

Direktor skole, međutim, u saopštenju navodi da je jedna od dve nastavnice prekršila radnu obavezu:

„Profesorka razredne nastave Vesna Kovačević je bez ikakvog opravdanja i dozvole otišla u more na Grčku“, navodi se u saopštenju Radevića i dodaje da nije pokrenuo disciplinski postupak, iako je ona izjavila da je svesna propusta koji je napravila i da se kaje.

On je dodao da nije pokrenuo postupak protiv zaposlene i zbog toga „da je ne bi pratio loš glas dok bude tražila nov posao“.

Ceo kolektiv, naglašava Radević u saopštenju, znao je istinu, te se niko nije bunio ili izrazio nezadovoljstvo činjenicom da Kovačević i Crnić nije produžen ugovor za ovu školsku godinu, a da je i Školski odbor potvrdio odluku direktora, nakon razmatranja žalbe Biljane Crnić.

Radević je kazao da čeka presude Prvog osnovnog suda u Beogradu na tužbe koje su Kovačević i Crnić podnele protiv škole, i da je spreman, ukoliko sud donese bilo kakvu presudu na štetu škole, da snosi moralne i materijalne posledice.