Aleksandar Vučić, Federika Mogerini
Tanjug/Dimitrije Goll
Aleksandar Vučić, Federika Mogerini

Tanjug/Dimitrije Goll

Aleksandar Vučić, Federika Mogerini, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u petak uveče telefonom sa visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini o mogućnostima za prevazilaženje zastoja u dijalogu Beograda i Prištine.

Vučić je ponovio čvrst stav da dijalog može biti nastavljen samo ukoliko Priština ukine takse na robu iz Centralne Srbije.

Pročitajte još:

 

On je naglasio da jednostrane mere Prištine predstavljaju ne samo nepremostivu prepreku u dijalogu, već i pretnju stabilnosti u regionu. Predsednik Vučić je ponovio i da Srbija vodi odgovornu politiku i nije se opredelila za recipročne mere, nadajući se da će razum prevladati.

Vučić je šefici evropske diplomatije Mogerini ukazao i na to da je platforma za nastavak dijaloga, koja je usvojena u Prištini, u stvari platforma protiv dijaloga i da bi bilo poštenije da kažu da nisu za dijalog uopšte, jer ono što su napisali ne ostavlja prostora za kompromis.

Pročitajte i ovo:

 

Predsednik Srbije je visokoj predstavnici EU zahvalio što čini sve da se stvore uslovi za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.