PUKOVNIK MILUTINOVIĆ OTKRIO KAKO JE IZGLEDAO TEROR NA GRANICI SA HRVATSKOM! "Prvo su nas zaustavili, pa pretresli, dva puta skenirali pasoše, a onda su izgovorili rečenicu koja je sve promenila"!

Oficiri, podoficiri, kadeti i učenici, članovi delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koji su krenuli su na obeležavanje Dana jasenovačkih novomučenika, sprečeni su danas da uđu u republiku Hrvatsku, iako su bili najavljeni po ustaljenim procedurama.

Hrvatska policija
Hrvatska policija, Foto: Profimedia

* Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije danas trebalo da prisustvuje liturgiji u manastiru Svetog Jovan

* Na granici im to nisu dozvolili

* Pukovnik otkrio sve detalje

Vođa delegacije, pukovnik dr Saša Milutinović načelnik Odeljenja za veru, po povratku u Beograd, istakao je da je delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije danas trebalo da prisustvuje liturgiji u manastiru Svetog Jovana Krstitelja u Jasenovcu i da se pokloni moštima mučenika jasenovačkih i svih žrtava nacističkog terora NDH tokom Drugog svetskog rata.

Nakon što su zabranili srpskim vojnicima ulaz u zemlju, oglasili su se Hrvati i dali sramno objašnjenje!

AUTOR: Jutarnji.hr/D.S. DATUM I VREME: 07.09.2019. 14:56 Jezivo! Hrvatska policija, Foto: Shutterstock/ Ilustracija * Dvanaest pripadnika Vojske Srbije pokušalo je jutros da uđe u Hrvatsku kako bi učestvovali na obeležavanju jasenovačkih novomučenika u manastiru Svetog Jovana krstitelja u Jasenovcu * Reč je o vojnom izaslanstvu u kojem su bili zapovednici s Vojne akademije * Hrvatska policija ih je zaustavila na granici i zabranila dalje kretanje Dvanaest pripadnika Vojske Srbije pokušalo je jutros da uđe u Hrvatsku kako bi učestvovali na obeležavanju jasenovačkih novomučenika u manastiru Svetog Jovana krstitelja u Jasenovcu.

- U tome smo, međutim, bili sprečeni. Već po dolasku na granični prelaz Bajakovo, u ranim jutarnjim časovima, skrenuta nam je pažnja da je granična policija upoznata sa našim dolaskom, i naredna tri sata smo čekali njihovu konačnu odluku. Tokom ta tri sata, dva puta su nam skenirani pasoši, traženi dodatni podaci, pretresano vozilo, i nakon svega toga rečeno nam je da nećemo ući u Republiku Hrvatsku – istakao je pukovnik Milutinović.

On je istakao da je kao vođa delegacije tražio dodatno pojašnjenje i da mu se obrazloži šta je razlog, na šta je dobio odgovor da „danas neće ući“. Pukovnik Milutinović je, takođe, dodao da je već bio u prilici da na isti način ulazi u Hrvatsku, kao i u druge evropske države.

- Šokiran sam ponašanjem granične policije i državnih organa Republike Hrvatske – naglasio je pukovnik Milutinović ukazujući da je Ministarstvo odbrane Republike Srbije je uradilo sve što je bilo potrebno prema nadležnim institucijama Republike Hrvatske kada je reč o ovoj poseti, dodajući da je očito nešto drugo presudilo da ta delegacija ne prisustvuje tom pomenu.

U delegaciji je bio i kadet Nikola Starčević, koji je na trećoj godini Vojne akademije, koji je istakao da je jako iznenađen jutrošnjim dešavanjima na putu za Jasenovac.


- Veoma mi je žao što nisam imao priliku da sa članovima delegacije odam počast svim nevinim žrtvama nacističkog terora u Jasenovcu, kako Srba, tako i Roma i Jevreja, kao i svih drugih nacionalnosti – istakao je kadet Starčević dodajući da se nada da će uprkos svemu, imati priliku da oda počast žrtvama Jasenovca kako se takav zločin više ne bi ponovio.

Žaljenje zbog svega što se jutros dogodilo na putu ka Jasenovcu izražava i učenik četvrte godine Vojne gimnazije Petar Pavlović, koji kao i ostali članovi delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, nije imao priliku da do njega danas i stigne.

- Meni je veoma žao što nismo mogli da dođemo do tamo, jer sam lično želeo da posetim to mesto gde su stradali mnogi Srbi, Jevreji i Romi i voleo bi nekada u budućnosti da posetim Jasenovac –naglasio je učenik Vojne gimnazije.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi