Aleksandar Vučić
EPA
Aleksandar Vučić

EPA

Aleksandar Vučić, Foto: EPA

 

Osnovni sud u Prištini osudio je danas na dve godine zatvora bivšeg ministra administracije i lokalne samouprave, Ivana Todosijevića. Todosijević je osuđen zbog "podsticanja na nacionalnu, rasnu, versku mržnju, nemir ili netoleranciju".

- Povod za agresiju na našu zemlju bila je takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak, a upravo su ti albasnki teroristi koji su sve to izmislili, činili najveća zlodela na Kosovu i Metohiji, za koja niko do dan danas nije odgovarao. Činili su zločine pre NATO agresije, ubijali dobre srpske domaćine na svom radnom mestu. Svoj krvavi pir nastavili su i tokom agresije, a nakon toga i dolaskom takozvane mirovne misije na Kosovo i Metohiju.

Predsednik Srbije jasno je negirao sve ove tvrdnje.

"Isto i ja ponavljam sada, to je fabrikovan zločin gde je sve falsifikovao onaj belosvetski prevarant, lopuža i hohštapler Vilijam Voker. To ću ponavljati svaki dan da vidim hoće li probati sve da nas osude i hoće li probati da izbrišu istinu samo zato što se to njima ne sviđa."- bio je jasan predsednik Srbije!

Nakon što je predsednik Vučić javno negirao tvrdnje koje su iznete protiv Ivana Teodosijevića i zbog kojih je osuđen oglasila se i Vlora Čitaku na svom Tviter nalogu sa strašnim osudama.

"Predsednik Srbije izjavio je kako je masakar i zločin u Račku izmišljen - nečuveno!"

 

Vlori

printscreen/twitter

Vlori, Foto: printscreen/twitter

 

"Vidim da zvaničnici iz Srbije negiraju neke od najgorih zločina nad civilima koji su se dogodili u Evropi. Srpska genocidna politika se ne može braniti." - priključio se i Hašim Tači.

 

Tačijev osuđivački tvit

printscreen/twitter

Tačijev osuđivački tvit, Foto: printscreen/twitter

 

"Vučićeva deklaracija negiranja, dokazuje da Srbija institucionalno čuva genocidni mentalitet." - Ramuš Haradinaj nije birao reči uz jezive fotografije na svom nalogu. 

Haradinaj

printscreen/twitter

Haradinaj , Foto: printscreen/twitter

 

"Sramotna i odvratna izjava srpskog predsednika da je masakr u Rečku izmišljen. To je težak zločin protiv čovečnosti od strane srpske policije i vojske." - napisao je Pacoli na Tviteru i odmah nakon toga nastavio nizom uvredljivih tvitova. 

 

Pacoli

printscreen/twitter

Pacoli, Foto: printscreen/twitter