Aleksandar Vučić
screenshoot
Aleksandar Vučić

screenshoot

Aleksandar Vučić, Foto: screenshoot

Vučić je pre sastanka sa Makronom rekao da imaju razgovor u četiri oka sat vremena, a onda imaju večeru.

- To je mnogo važno za Srbiju. Makron je jedan od dvojice najvećih evropskih lidera. Imamo da razgovaramo o mnogo toga, od bilateralnih odnosa do stanja u svetu - rekao je Vučić za TV Pink.

Vučić je rekao da je Francuska priznala Kosovo i dodao da se to neće menjati.

- Sa Makronom sam uvek imao otvorene razgovore. On je iskren prijatelj Srbije - kazao je Vučić.

Predsednik Vučić je govoreći o protestima rekao da se oni organizuju jer neki žele na silu da se dočepaju vlasti. Vučić je rekao i da nasilje nikom nije i ne može doneti dobro i istakao da će svi odgovarati za svoja nedela.

- Oni koji su organizovali demonstracije i nerede računali su da slabljenjem pozicije Srbije u rešavanju kosovskog pitanja, ali glavni cilj im je preuzimanje vlasti mimo izbora - kazao je Vučić.

Predsednik je rekao i da nasilje nikom nije i ne može doneti dobro i istakao da će svi odgovarati za svoja nedela.

- Ne zanima me kakvu Vladu hoće tajkuni i lopovi, narod je na izborima rekao kakvu Vladu hoće - naglasio je Vučić i dodao:

Narodna skupština

Tanjug

Narodna skupština, Foto: Tanjug

-Mene da uplaše neće nikad! Mene da slome neće nikad! Glava da mi je na panju, neće me uplašiti. Moraće ili da me ubiju ili da me pobede na izborima - poručio je on iz Pariza.

Drugog dana posete Parizu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće na video-konferenciji čiji su domaćini predsednik Francuske Emanuel Makron i kancelarka Savezne Republike Nemačke Angela Merkel, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

PROČITAJ JOŠ: