Narodna Skupština
screenshoot
Narodna Skupština

screenshoot

Narodna Skupština, Foto: screenshoot

Sukobi s policijom,zapaljena 3 policijska automobila

U Bulevaru kralja Aleksandra uispred crkve svetog Marka demonstranti su zapalili tri policijska automobila.

Demonstranti se neprestano sukobljavaju sa policijom, a ispred Skupštine Srbije suzavac koji policija baca na najupornije grupe - vraćaju na policiju.

Ispre Skupštine su se pojavili i policajci na konjima.

Napadnut još jedan snimatelj Tanjuga

Tokom intervencije policije ispred Skupštine Srbije, kada su okupljeni, bežeći pred suzavcem počeli da se povlače, nepoznate osobe napale su i drugog snimatelja Novinske agencije Tanjug.

Narodna Skupština

Tanjug

Narodna Skupština, Foto: Tanjug

Dotrčali su do njega, oborili mu kameru dok je snimao i vičući tražili da je spusti i da im da snimak, ali je on odbio, a napadači su se udaljili.

Ranije tokom večeri napadnut je takođe jedan snimatelj Tanjuga, koji je sa drugim snimateljima snimao šta se događa, tačnije jedan muškarac iz rulje, koja je prvi put upala u zgradu Skupštine Srbije, povukao ga je za ruku kako bi ga sprečio da snima, a potom ga je udario pesnicom u stomak.

Reporteri televizije N1 javili su u međuvremenu da su demonstranti agresivni prema novinarima, ali nije poznato da li je još neki novinar i fizički napadnut kao što se dogodilo snimateljima Tanjuga.

Narodna Skupština

screenshoot

Narodna Skupština, Foto: screenshoot

Rebić:Više policajaca povređeno ispred Skupštine

Više policajaca povredeno je veceras u neredima ispred Skupštine Srbije, izjavio je večeras direktor policije Vladimir Rebić.

"Te informacije su mi javljene sa terena, ja još uvek ne mogu da kažem u kakvom su stanju povređeni policajci i da li su u pitanju lakše ili teže povrede", rekao je Rebić za RTS.

Blokada prevoza

Grupa demonstranata se privremeno povukla kod Crkve Svetog Marka, dok su pojedini na Trgu Nikole Pašića, a najuporniji su i dalje ispred Skupštine. Nekoliko njih je ušlo i u gradski prevoz i ne dozvoljava vozačima da nastave dalje.