Protest u Gračanici
Alo!
Protest u Gračanici

Alo!

Protest u Gračanici, Foto: Alo!

-Srpska lista nikada nije insistirala na potpunom političkom jedinstvu srpskog naroda samom zbog sebe, niti je njega moguće igde do kraja postići, ali Gračanica je danas, kao i severna Kosovska Mitrovica pre nekoliko dana, pokazala da su Srbi na Kosovu i Metohiji svesni koliko je presudno za njihov opstanak da u svakome trenutku manifestuju jedinstvo i čvrstinu o odbrani svojih elementarnih prava i nacionalnih interesa, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

Dalje se navodi da su mnogi danas navijali i priželjkivali da se Gračanica osramoti i da pokaže da su među njenim žiteljima stranačke podele snažnije od svesti o zajedničkoj ugroženosti i zajedničkom cilju, ali svi oni su danas poraženi.

-Zadovoljni smo i zbog činjenice da se konačno i jasno pokazalo koliko je minorna podrška koju među svojim nekadašnjim sugrađanima ima propala političarka sa Savskog Venca Rada Trajković, koja se godinama lažno u javnosti izdaje za predstavnicu Srba sa Kosova i Metohije. Broj učesnika tzv. protesta, koju su u Prištini i albanski i inostrani krugovi željno iščekivali, pokazao je koliko su Srbi imuni na sva nastojanja da budu razjedinjeni i kolika je nemoć onih koji bi da se, koristeći pojedince, domognu vlasti i daju sebi na medijskom značaju, navodi ova stranka.

Preporučujemo i ovo:

-Ovaj propali protest pokazao je da građani nisu zaboravili one koju su godinama sprovodili politiku rasipanja državnog novca i zapošljavanja rođaka i prijatelja a istovremeno i politiku zbrinjavanja i udomljavanja svoje dece daleko od Kosova i Metohije, stoji u saopštenju.

Srpska lista je saopštila da građani nisu zaboravili "da oni koji su danas protestovali protiv Srbije nisu nijednog trenutka tokom prethodna tri meseca bili uz svoj narod na protestima protiv Prištine i anticivilizacijskih taksa na srpsku robu."

Protest u Gračanici

Alo!

Protest u Gračanici, Foto: Alo!

-Gračanica je simbol srpske čvrstine i nesalomivosti, simbol srpske svesti o zajedničkoj misiji i cilju, i danas je pokazala da je u svakom smislu putokaz i primer čitavom srpskom narodu. Hrabrost nije nositi transparente protiv sopstvene države u srcu Gračanice, hrabrost je pamtiti žrtve koje je Gračanica dala, sećati se svih stradanja, biti dostojanstven i imati planove za opstanak i boljitak našeg naroda, piše u saopštenju.