Aleksandar Vučić
Alo/J.A.
Aleksandar Vučić

Alo/J.A.

Aleksandar Vučić, Foto: Alo/J.A.

Vučić je počeo obilazak u 11 časova, a tokom razgovora sa radnicima Zdravstvenog centra raspitao se kakva je situacija u Prokuplju, kao i o ceni rekonstrukcije.

- Veoma sam srećan, i mislim da je ovo veoma važan dan za sve ljude u 4 opštine Toplice. Gradimo Zdravstveni centar, i Dom zdravlja i opštu bolnicu. Gradimo je posle 31 godine, kada su stali radovi i ništa više nije urađeno. Po izgradnji zdravstvenih objekata najbolje možete da vidite koliko se Srbija promenila. Ovo nisu male popravke i šminkanje. Samo u ovaj objekat ćemo uložiti 35 miliona evra - rekao je Vučić, i naglasio da nikada nije uložen toliki novac u Prokuplje.

- Radimo to zato što znamo da je to važno za našu decu i za naše roditelje. Kao što sam ponosan na svaki auto-put i na svaki most, tako sam ponosan i na svako poboljšanje našeg zdravstvenog sistema. U Toplicu je neverovatno malo ulagano još od Drugog svetskog rata, i zato danas ovde živi samo 80.000 ljudi. Narod koji nikada nije kukao i koji je uvek bio na braniku otadžbine. Uvek su bili uz narod i državu, i žive teško. Zato ćemo da ulažemo mnogo u ovaj kraj, i u puteve, i u bolnice i u privredne zone.

Na pitanje novinara da li su u planu, s obzirom da su procene da će koronavirus trajati, nove ekonomske mere podrške poput tri minimalca koje su izazvale dobre efekte, Vučić je odogovorio:

- Problem je u tome što kad god se pita šta koliko košta, uvek se gleda jedan deo a ne ukupno. Kad pitam koliko košta ova bolnica, oni mi kažu oko 26, 27 miliona evra, a onda se ispostavi da je to bez opreme. Onda se dodaje još novca za sve te stvari, skupe stvari, znam da nas mnogo košta i bolnica u Aranđelovcu i u Leskovcu... Kako god okrenete, tako je. Te pare ne mogu da se uzmu iz ćupa, već da bude viška novca. Srećan sam što možemo to da uradimo.

U novom centru nalaziće se Dom zdravlja i bolnica, biće opremljen najsavremenijim aparatima, a sobe urađene po najvišim standardima.

Vučić je prilikom obilaska istakao da se u obnovu Zdravstvenog centra ulaže 27 miliona evra.

Prokuplje

Alo/J.A.

Prokuplje, Foto: Alo/J.A.

"Nikad u Prokuplje i Toplicu toliko novca nije uloženo", rekao je Vučić i dodao da je to važno i za Blace, Žitorađu, Kuršumliju...

Vučić je rekao da će ovde Blace, Žitorađa i Kuršumlija, ali i ljudi iz centralnog Kosmeta dolaziti. Upitao je zaposlene da li su zadovoljni, na šta je dobio potvrdan odgovor.

- Koliko sam razumeo ovde dolazi najmodernija oprema - kazao je Vučić. U ovaj objekat se nije ulagalo 30 godina, na šta predsednik Vučić kaže da u većini opštih bolnica u Srbiji ništa nije ulagano poslednjih tridesetak godina.

Vučić je rekao da je Srbija podnela epidemiju koronavirusa bolje nego mnoge druge zemlje i dodao da ubrzano stižemo sve što je potrebno.

- Mi ćemo na kraju 2021. godine imati isti bruto domaći proizvod kao Hrvatska. To govori kojom brzinom Srbija sustiže. Mislim da u Prokuplje nikada nije uloženo 30 miliona evra... Ja mislim da smo mi Toplici dužni, ona je bila najhrabriji deo našeg naroda i nikada nije kukala - naglasio je Vučić.

Kako dodaje, ova bolnica će biti bolja od mnogih u Beogradu.

Sa predsednikom radove obilaze i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, direktor Kancelarije za javna ulagnja Marko Blagojević i predstavnici lokalne samouprave.

Prokuplje

Tanjug

Prokuplje, Foto: Tanjug

U Domu zdravlja je u toku prva faza radova koji obuhvataju sređivanje fasade, stolarije, rekonstrukcija krova, uređenje klimatizacije, koji bi trebalo da se završe za 240 dana.