Muamer Zukorlić
Alo!
Muamer Zukorlić

Alo!

Muamer Zukorlić, Foto: Alo!

Upitan da li ima onih u Srbiji kojima možda ipak jeste žao što nije otišao u Sarajevo, odgovara:

- Ima u Beogradu onih kojima je žao, ima i onih koji su srećni, isto tako i u Sarajevu.

Boba Živojinović dužan Palmi! Sve se odigralo na Kopaoniku!

AUTOR: Alo.rs/D.S. DATUM I VREME: 26.10.2019. 13:30 Dosad nepoznati detalji Dragan Marković Palma, Foto: Alo.rs Političar Dragan Marković Palma posetio je štand redakcije "Alo!" na Sajmu medija Političar i predsednik stranke "Jedinstvena Srbija" pristao je da odgovara na provokativna pitanja novinarke Alo.rs na Sajmu medija gde je bio gost naše redakcije.

 Šta ste želeli da postignete tom kandidaturom?

- I svom protivkandidatu desetak dana pre izbora otišao sam i rekao da ne planiram da pobedim. Mnogo je razloga što u ovom trenutku tako nešto nisam stavio u svoje planove, kandidaturu sam prihvatio da bih otvorio neke procese jer sam video da drugi kandidati nisu nudili nikakvu novu dinamiku niti koncept, a meni je bilo važno da kroz te izbore na visokom nivou pokažem kako treba da izgleda koncept IZ za 21. vek, i u tome sam uspeo. Bio sam i meta napada, ali to je overilo važnost mog učešća, jer zašto bih bio napadan ako to što predlažem nije bitno. Važno mi je što sam bio apsolutni pobednik na svim društvenim mrežama, to znači da su mladi uz mene i da je budućnost moja. Već su me proglasili za internet reis ili reisa na društvenim mrežama.

 Posvetili ste se opet stranci i politici, spremate li se za izbore?

- Tri i po godine se spremamo, a sada ulazimo u tu neku završnicu, počinjemo ovih dana neku vrstu bazične kampanje provere instalacija koja će trajati do kraja godine, a onda ćemo biti spremni za pravu predizbornu kampanju i dobar rezultat.

 Razmišljate li o koalicijama, da li ste vi poželjen koalicioni partner?

- Specifičan sam koalicioni partner, ne možete imati veliki koalicioni potencijal ukoliko ste idealista, imate principe i uverenja i ne odričite ih se. Potpuno sam otvoren za saradnju i svi koji bi sa mnom da prave koaliciju znaju da sam pouzdan partner, to mi je najveći kapital, a otežavajuća okolnost mi je upravo doslednost principima.

Pročitajte još:

 Kako vi razumete to što je deo opozicije okupljen oko SZS-a najavio bojkot izbora?

- Treba poštovati taj način njihove političke borbe i ne treba to ni u političkoj ni medijskoj javnosti predstavljati kao problem. Kao konkurentska stranka ne bih im sada davao besplatne političke savete, ali zna se da je neučešće na izborima kao neučešće na takmičenju, onoliko koliko je u sportu bitno ići na takmičenja, toliko je u politici važno ići na izbore. Takmičenja su najbolji treninzi, po toj logici sam učestvovao na beogradskim izborima, gde sam pravio odbor 15 dana pre izbora. E sada, problem je ukoliko sebe predstavljate kao šampiona, a nemate nikakvog kapaciteta i onda vam je jedini način da sprečite da se raskrinka istina o vama da ne učestvujete na takmičenju pod nekim izgovorima.

BONUS VIDEO: Muamer Zukorlić odgovarao na provokativna pitanja naše novinarke