Aleksandar Vučić
Alo!
Aleksandar Vučić

Alo!

Aleksandar Vučić, Foto: Alo!

Romac je u svom tekstu, objavljenom na portalu Večernji.hr pod naslovom "Srbijanski predsjednik Vučić opalio je zvučni šamar liderima svih zemalja regije, a pogotovo hrvatskom premijeru", naveo kako se "Vučić i ovim potezom, kada je reč o borbi protiv pandemije – a vakcinacija protiv COVID-19 ceo svet prepoznaje kao jedini način za izlazak iz ovog haosa – definitivno potvrdio kao lider regije, pa čak i cele Evrope", dodajući pri tom da je "ovu partiju, predsednik Vučić odigrao sjajno".

Takođe, u tekstu se Romac dotakao i brojki o broju vakcinisanih u Srbiji i Hrvatskoj. Naveo je pri tom, da što se tiče našeg suseda, njihov plan imunizacije "zapinje" na svakom koraku. Ali je zato, konstatovao da ono što u ovom momentu funkcioniše jeste "brzina vakcinisanja hrvatske političke elite", što je predsednik Srbije uspeo da iskorisi u političkom smislu.

- I u takvoj situaciji predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je opaliti zvučni šamar liderima ostalih zemalja regije. Ovaj se put Vučić definitivno ima čime pohvaliti. U ovom je slučaju razotkrio hrvatske slabosti i razgolitio hrvatsku političku elitu koja je, kada je o procesu imunizacije reč, pokazala teško shvatljivu neambicioznost, nesposobnost i izgubljenost - konstatuje Romac.

On se takođe osvrnuo na činjenicu da proizvodnja ruske vakcine počinje u Srbiji, konstatujući da je to još jedan u nizu sjajnih poteza koje je uradio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Predsednik Srbije lično je, i to uspešno, ispregovarao isporuke vakcina u Srbiji. Drugi evropski zvaničnici, suočeni sa nedostatkom vakcina, okreću se Rusiji. Ruska  vakcina uskoro bi se trebalo početi proizvoditi u Srbiji. Nemačka  kancelarka i francuski predsednik već su razgovarali sa ruskim predsednikom o proizvodnji ruskoe vakcine i u evropskim fabrikama. I Austrija pregovara sa Moskvom o uvozu Sputnjika V. Što za to vreme radi Hrvatska? Čime se bavi premijer Plenković? Znamo li kad kod nas počinje turistička sezona? I kako će uopšte početi bez vakcina? - zapitao se na kraju svog teksta Denis Romac čime je stao u red onih pojedinaca i institucija koji za Srbiju tvrde da je jedan o najboljih primera u svetu kako se na pravi način upravlja korona krizom.

Komentari (9)

Zvezdica

04.04.2021 21:54

Mudrim potezima ćemo se izboriti protiv korona virusa.

Elena

04.04.2021 21:55

Vucic je lider regiona i mnogi politicari bi trebalo da uce od njega,on sprovodi politiku prijateljstva i solidarnosti.

Ivana

04.04.2021 22:19

Aleksandar Vučić postaće lider sveta samo sada da otvori široko oči i uši. EU počinje rat sa Rusijom, SAD se sprema sa ratom u Siriji.Ovo će izbiti žešće još noćas, moraju sada svi da se udruže države na Zapadnom Balkanu.

Zeljko

04.04.2021 22:25

Svi mogu da vide konkretne rezultate Vučića i samim tim uspeh Srbije, to su sada videli i Hrvati a i mnogi u svetu.

ElezM

04.04.2021 22:28

Naš predsednik je lider celog regiona i cele EU. Zahvaljujući upravo njemu naša zemlja je postigla ono što nije bilo moguće i pokazao je kakav je borac. Ovo je ogrman uspeh za sve nas.

Kuki

04.04.2021 23:32

Penzos land lider regiona?Dok deca gladuju sa najbednijim decijim dodacima?Da,vodimo odlicnu socijalnu politiku!

Katka

05.04.2021 00:22

Vucic se mnogo bolje snasao u nabavci vakcina u odnosu na okruzenje.

Mily

05.04.2021 00:28

Vucic je nedvosmisleno najveci heroj ne samo regiona, vec i citave Evrope, jer je uspeo da za malu drzavu Srbiju nabavi milione vakcina, dok mnogo vece i bogatije ekonomije od nase nemaju nijednu jedinu!

lak

05.04.2021 05:51

Aleksandar Vucic je lider regiona i mnogi politicari bi trebalo da uce od njega,on sprovodi politiku prijateljstva i solidarnosti.