Mapa
Promo
Mapa

Promo

Mapa, Foto: Promo

Američki vojni časopis "Stars and strajps" objavio je mapu lažne države Kosovo kojoj su pripojeni Preševo, Medveđa i Bujanovac, ali i Vranje, Novi Pazar, Bosilegrad, sve do bugarske granice!

Autor ove mape ne poznaje osnove geografije Balkana, jer ne postoji nikakva veza ovih gradova sa Kosovom. Iz ovoga se vidi američka podrška projektu stvaranja nezavisnog Kosova i 'velike Albanije', kaže analitičar Mišel Zubenica.          

Pročitajte još:

 

Ovaj časopis se, inače, kao zvanično glasilo ministarstva odbrane SAD deli u američkim vojnim bazama širom sveta. Stručnjaci smatraju da ovakve stvari nikako ne predstavljaju slučajnost, već osmišljenu provokaciju.

Bezbednosni stručnjak Dževad Galijašević ocenjuje da je u pitanju klasična pretnja Srbiji, jer Vašington dobro zna šta se dešava u Prištini.

KFOR

Tanjug/Glavni štab KFOR-a

KFOR, Foto: Tanjug/Glavni štab KFOR-a

- Na ovaj način šalje se poruka Beogradu da može izgubiti i više od onoga što su Albanci već oteli. Američka geopolitička aktivnost i njeno delovanje na međunarodnom pravu predstavljaju klasično razbojništvo. Oni se ne mire sa gubitkom uticaja i opadanjem moći, pa više i ne skrivaju prave namere. To više nije ni demokratsko ni liberalno lice napredne države, već lice zle imperije u raspadu. Ovakvo 'Kosovo', koje predstavlja centar radikalnog islamizma i terorizma, slika je i prilika američke politike - podvlači Galijašević.