Paljenje Badnjaka, Hram Svetog Save
Masanori Jošida/Alo
Paljenje Badnjaka, Hram Svetog Save

Masanori Jošida/Alo

Hram Svetog Save, Foto: Masanori Jošida/Alo

Ovo okupljanje navodno je zakazano u znak sećanja na Olivera Ivanovića, koji je ubijen 16. januara 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Međutim, kao i prošle godine, Đilasovci su i ove napravili haos. Sveštenici hrama ispričali su detalje havarije.

- Kada su nas pozvali iz organizacije "1 od 5 miliona", otac Nenad im je rekao da mogu da dođu u miru. Oni nisu znali da se već godinu dana ulazi sa severne strane, počeli su da se penju po skeli, pa su nagrnuli na vrata. Vrata, koja su bila otvoren,a više od devet metara visoka, masivna, oni su izvalili, znate li koja je sila potrebna za to?! Mi to ne možemo da popravimo do sutra, a unutra imamo mozaik koji je u izradi i koji ne trpi temperaturu ispod pet stepeni. Mi smo zvali policiju, oni su došli, napravili zapisnik. Sada grejemo crkvu, ne znamo šta će biti, preprečili smo ta vrata daskama, pitanje je da li će mozaik biti završen u roku i da li će ovo naštetiti izradi - rekli su šokirano sveštenici.

Oni naglašavaju da hram ne pamti ovakav incident.

- Ovo je neverovatno, ne znam kako da opišem ovo. Ova vrata je poklonila porodica Karađorđević. Hram predstavlja simbol, zavetni hram našeg naroda, jedinstva, budućnosti... Tako nešto da urade... Strašno - zaključuju iz hrama.

Komentari (4)

snezana

19.01.2020 01:36

Ko god da je ovo uradio je strašno. Kako se Boga ne boje

Svetlana

19.01.2020 08:01

Они којима ништа није свето покушвају да руше нешто што постоји више од 2000 година(не мислим само буквално на врата) а што је још горе,привлаче неупућене и стварају мржњу међу људима. Што је рекао монах Арсеније Јовановић :" ..не дај Боже да стигну тамо где су кренули!" (пакао)

Aldo

19.01.2020 08:18

A policija samo napravila zapisnik?!! Ne treba nama policija za pravljenje zapisnika, nego da hapsi delikvente i razbojnike. Pasivna policija proizvodi višak nesigurnosti kod gradjana, a ohrabruje bitange.

dragan

19.01.2020 10:40

Ovo je još jedan dokaz da na ulicama Beograda ima previše divljaka kojima je mjesto u džungli a ne u metropoli. Ovdje se postavlja ozbiljno pitanje: Šta rade institucije, tužilaštvo i sudovi, zadužene da štite državu i njene interese, i tolerišu ovakve ispade.? Sve više mi se čini da u tim institucijama treba napraviti ozbiljno provetravanje.Pa dokle!