Članovi Predsedništva BiH i predsednik Vučić
Tanjug/Dimitrije Goll 6.12.2017.
Članovi Predsedništva BiH i predsednik Vučić

Tanjug/Dimitrije Goll 6.12.2017.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je jutros telefonom sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku Đuzepom Borelom.

Jedna od tema razgovora bio je i kandidat za specijalnog izaslanika EU za pregovore Beograda i Prištine.

Predsednik Srbije i Borel razgovarali su i o budućnosti dijaloga.

"Vučić je ponovio da je ukidanje taksi ključni uslov da bi došlo do obnavljanja dijaloga i da bez toga neće biti povratka za pregovarački sto. Naišao je na razumevanje sagovornika", navodi izvor "Blica".

Ugled Srbije na međunarodnoj sceni

Srbiju na međunarodnoj sceni poštuju više nego ikada pre. Intenzivnim radom, zalaganje i ličnim ugledom predsednik Srbije je uspeo da zadrži i dalje razvije prijateljske, ali i jake ekonomske i trgovinske odnose, na istoku i zapadu.

Srbija radi sa velikim svetskim i regionalnim silama kao što su Rusija, Kina, UAE i Turska, radi privlačenja kapialnih investicija čiji je krajnji cilj stvoriti dobro plaćene poslove i ekonomske uslove u zemlji.

Podsetimo, izvoz u Kinu, samo u poslednjih 7 godina, porastao je sa 5 na 227 miliona dolara. Takođe, Srbija je deo projekta "Turski tok" koji će obezbediti građanima, ne samo finansijski jeftiniju, nego i ekološki čistu energiju.

 

Komentari (2)

Drago

21.02.2020 14:33

Prvo da Albanska strana povuce takse i da ispuni data obecanja ,pa mozemo da se vratimo pregovorima.

DejanM

21.02.2020 14:36

Ovu zahvalnost pre svega dugujemo Predsedniku Aleksandru Vučiću.