Bela kuća
screenshoot/Twitter
Bela kuća, Foto: screenshoot/Twitter

Sve države pridaju veliku pažnju bezbednosti svojih predsednika i članova vlada, naročito u modernim zapadnim zemljama.

Tako je upravo ovih dana velika polemika u američkoj javnosti upravo zbog ograda oko Bele kuće.

PROČITAJ JOŠ:

Naime, ne samo da je kuća američkog predsednika okružena visokim zidinama zbog kojih se gotovo i ne vidi, već su kao dodatne mere zaštite postavljene i metalne ograde.

One prave dodatno rastojanje između Bele kuće i znatiželjnih posmatrača, koji se upravo žale da se najpoznatija zgrada u Americi više uopšte ne vidi zbog ograda.

Iako je jedna od turistički destinacija Vašingtona, svi koji žele da naprave fotografiju moraju to da urade daleko od same kuće, a svaki pokušaj preskakanja ograda znači momentalno paljenje alarma u kontrolnoj sobi, i podizanje uzbune na maksimalan nivo.

I ruski predsednik uživa apsolutnu zaštitu.

Ostao je upamćen snimak sa inauguracije predsednika Rusije Vladimira Putina, kada je prikazano kako se vrši pratnja visokih zvanica.

Naime, ne samo da niko ko nije zvanično pozvan nije mogao ni da priđe Kremlju, već je pola Moskve bilo zatvoreno dok kolona sa ličnim Putinovim obezbeđenjem nije prošla.

Svetu preti teška ŽEĐ, vodiće se ljuti ratovi, a Srbiji se sprema IZNENAĐUJUĆI scenario!

AUTOR: Novosti/Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 11.08.2019. 22:46 - 12.08.2019. 00:09 Alarmantni podaci o ugroženosti globalne populacije zbog nemogućnosti pristupa izvorištima vode govore da će se ratovi u budućnosti možda voditi zbog nje. Suša, Foto: S.

Ista slika može se videti i ispred u Dauning strita 10, gde se nalati tradicionalna kuća prvog čoveka Velike Britanije.

Svi koji žele da uruče bilo kakvu peticiju to mogu da urade, ali dalje od zaštite ograde ne smeju da priđu.

Zaštitnu ogradu koja je bila postavljena kod Andrićevog venca danas su sklonili radnici "Beograd puta", na zahtev predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Tako je Beograd postao jedna od retkih prestonica, ako ne i jedina, koja je svela obezbeđenje šefa države na opasan minimum.

BONUS VIDEO: