PREMOĆNO!
NAJVAŽNIJA TAČKA ZA ŠIPTARE I ZA NATO Ruski specijalci zauzeli prištinski aerodrom! (VIDEO)

Film se zasniva na stvarnoj priči - zauzimanju prištinskog aerodroma od strane jedinice za specijalne namene pod rukovodstvom Junus-Beka Jevkurova, aktuelnog predsednika Ingušetije, tokom vojnih operacija na teritoriji bivše Jugoslavije 1999. godine.

Priština
Priština, Foto: Profimedia.rs

Sama specijalna operacija označena je kao tajna na 50 godina, ali su filmski stvaraoci dali svoju verziju tih događaja. Prema scenaristima, ruska specijalna grupa dobija naređenje da preuzme kontrolu nad aerodromom “Slatina” na Kosovu i zadrži ga dok ne stigne pojačanje. Ali ovaj strateški objekat je izuzetno važan za albanskog komandanta i generale NATO-a.

Prema aerodromu se kreću ruski mirovnjaci i snage NATO-a. Svet je ponovo blizu velikog rata. Ali komandantu specijalne grupe, Andreju Šatalovu, nije do politike: među taocima na aerodromu je njegova devojka Jasna. Konsultanti projekta bili su pravi borci specijalnih snaga, učesnici tih događaja i borci koji su morali da odleću sa snimanja filma na specijalnu operaciju u Siriji.

 Snimanje se odvijalo u Rusiji i Srbiji. Desetine lokacija, uključujući i tajne objekte koje filmski stvaraoci ne smeju da obelodane. Za film je korišćena najnovija oprema za snimanje. Filmsku ekipu je u različitim fazama stvaranja filma činilo od 200 do 400 ljudi. Filmsku ekipu čine glumci iz različitih zemalja - popularni ruski glumci, dobro poznati publici, nova generacija srpskih glumaca, kao i svetski poznati srpski glumci - Gojko Mitić i Emir Kusturica. U filmu igraju i glumci iz drugih zemalja, uključujući one iz Velike Britanije i SAD.

Za srpske glumce opisani događaji su tragična stranica u istoriji koja i dalje izaziva snažne emocije. Gojko Mitić zbog blokade puteva tokom bombardovanja NATO-a nije mogao da stigne do majke koja je bila na samrti. Miloš Biković je koproducent sa srpske strane, a njegova kompanija je bila odgovorna za snimanje u Srbiji. Film “Balkanska granica” počeće da se prikazuje 28. marta 2019. godine uz podršku Ruske televizijske mreže.

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

 • Korisnik: Predrag
  17/12/2018 - 01:05
  Kad već mi ne smemo da snimimo filmove o američkim i engleskim zlikovcima, neka ih bar Rusi snimaju. Hvala Rusima
 • Korisnik: ana
  16/12/2018 - 17:51
  ja sam kosova i zensko majka dvoje dece isala bi da ratujem za moje kosovo
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi