Hit tvit
Printscreen/ Pink
Hit tvit

Printscreen/ Pink

Hit tvit, Foto: Printscreen/ Pink

Brnabić je u emisiji Hit tvit na TV Pink nazvala bombardovanje 1999. godine agresijom i monstrouznim zločinom.

Na pitanje da Aleksandru Vučiću zbog reakcije na izjavu Šiba zameraju da je između "Kosova i nemačkih investicija izabrao investicije", Brnabić je konstatovala da predsedniku Srbije zameraju svaki dan razne gluposti, a kao primer navela da mu zameraju jer se vakcinisao u Rudnoj glavi, a nije u Beogradu.

Brnabić je rekla da se Vučić "bori za Kosovo" kao što se niko ranije nije borio i istakla da je sadašnja opozicija, a nekadašnja vlast, donosila lakomislene odluke koje su koštale Srbiju "i tog Kosova i naše pozicije i našeg ekonomskog razvoja".

- Vučić nikada nije bio u stilu ''kako ćemo, lako ćemo, daj da kazem nešto da mi svi tapšu,a onda će to da košta Srbiju i naš narod ruku i nogu - rekla je Brnabić.

Ona je podvukla da Nemačka i kompanije iz te zemlje, uz podršku nemačke vlade i ambasadora Šiba, zapošljavaju 72.000 ljudi u Srbiji.

Brnabić je naglasila da Vučić ni u jednom trenutku nije rekao nešto što bi kompromitovalo stav Srbije o Kosovu, već da je rekao da moramo da gledamo u budućnost.

Istovremeno je istakla da Srbija prvi put sada, prema istraživanju Bečkog instituta, u periodu između 2015. i 2019. godine beleži neto priliv radne snage, i to najviše u starosnoj dobi od 24 do 29 godina.

- Više se mladih vratilo u Srbiju nego što je iz nje otišlo na školovanje u inostranstvo. Znate li kolika je to pobeda Srbije? - upitala je Brnabić.