Aleksandar Vučić, Miloš Vučević
Tanjug/Rade Prelić
Aleksandar Vučić, Miloš Vučević

Tanjug/Rade Prelić

Aleksandar Vučić, Miloš Vučević, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Potpredsednik SNS Miloš Vučević najavio je da će Predsedništvo stranke za desetak dana utvrditi konačnu listu kandidata za narodne poslanike i da će na njoj biti oko 57 odsto novih imena.

Vučević je posle sednice GO SNS, na kojoj se na početku obratio lider naprednjaka Aleksandar Vučić, preneo novinarima da se na njoj razgovaralo o izbornom procesu, kandidatima SNS i o potencijalnim koalicionim partnerima.

"U narednih par dana završićemo razgovore sa preostalim koalicionim partnerima i dogovoriti potencijalnu saradnju", rekao je Vučević.

Ističe da će SNS odbori na lokalu slediti istu politiku i da će biti puno novih kandidata na listima, kao i za gradonačelnike i predsednike opštine.

Kaže da će to biti konkretizacija i realizacija onoga što je najavljivao predsednik Vučić i da to nije samo "mrtvo slovo na papiru".

"Ponosni smo što smo pokazali da Srbija ima budućnost i da su naša deca ta koja donose novu energiju i novu snagu".

Istakao je da je to divna omladina i da su većina polaznici stranačke akademije, kao i da će tako SNS pokazati da ima snage za promene i da je spremna da bude još odgovornija pred građanima.

Miloš Vučević

Novi Sad

Miloš Vučević, Foto: Novi Sad

Kako je rekao, kulminacija će biti 28. juna na kongresu SNS kada će biti izabrano puno novih kadrova.

Smatra da će ovo biti veoma teški izbori i teška kampanja.

"Svi drugi će imati lagodniju poziciju, a SNS će morati da odgovara na teške napade i pitanja, kao što je pitanje KiM, regiona, ekonomiju i slično, o čemu će pre svega predsednik Vučić morati da odgovara:.

Vučević je kazao da ako SNS u najmanju ruku ne bude imao isti izborni rezultat kao 2016. godine, što smatra da i nije dovoljno i da se ide na bolji rezultat, u SNS nisu sigurni da neće doći do koalicije drugih stranaka koje će u tom trenutku moći da formiraju većinu.

"Pred nama je neizvesna politička utakmica, ali verujemo da građani cene ono što je urađeno i plan za budući period, predstavljen kroz projekat Srbija 2025", naveo je Vučević.

Dodao je da će svakako SNS imati puno novih kandidata na svim nivoima, već u narednh desetak dana i da je spremna da osveži svoje redove i da se bori za bolju Srbiju i njenu decu.

 

Komentari (1)

mare

25.02.2020 12:33

a Korona kako cemo na izbore ako bude epidemije