Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Vučić je obavestio ambasadora Fabricija o najvažnijim tačkama sporazuma iz Vašingtona i o toku razgovora u Briselu i naglasio da je uloga EU u posredovanju u dijalogu Beograda i Prištine ključna, kao i da je Srbija spremna da aktivno učestvuje u nastavku razgovora.

Razgovaralo se i o predstojećem Godišnjem izveštaju Evropske komisije i o važnosti da nova Vlada ubrza EU reforme, posebno u oblasti vladavine prava.
Bilo je reči i o predstojećem ekonomsko-investicionom planu EU za Zapadni Balkan, kojim je predviđeno da se zemljama regiona pomogne u suočavanju sa krizom nastalom zbog pandemije Kovid-19, kao i o njenim ekonomskim posledicama, te načinima da se konstruktivna saradnja Srbije i EU i u tom smislu dodatno unapredi.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Sep 18, 2020 at 2:18am PDT

Predsednik Srbije je, između ostalog, istakao da članstvo Srbije u Evropskoj uniji ostaje strateški cilj i dugoročno opredeljenje Srbije, što se, između ostalog, pokazalo i tokom borbe protiv pandemije Kovid-19.

Vučić je naglasio i da Srbija nastavlja da se zalaže za mir i stabilnost u regionu, kao i za unapređenje regionalne saradnje i dodao da je u tom smislu politika proširenja EU najbolji mehanizam za dostizanje stabilnosti i prosperiteta na Zapadnom Balkanu.

PROČITAJTE JOŠ