Aleksandar Vučić
printscreen
Aleksandar Vučić

printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: printscreen

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i lider SNS-a, zakazao je za danas sednicu Predsedništva Srpske napredne stranke na kojoj će se raspravljati o odnosima u vladajućem bloku, pošto u najjačoj stranci sumnjaju u lojalnost pojedinih koalicionih partnera.

Na sednici će se razmatrati da li će se i kako braniti od udara koji stižu i od stranaka iz saveza, a prema pisanju medija, posle otkrića da lider SPS-a Ivica Dačić šuruje s opozicionim liderima, pojedini naprednjaci smatraju da je prokockao poverenje koje mu je ukazano kada ga je lider SNS-a pozvao u vladajući blok.

Marijan Rističević, predsednik Narodne seljačke stranke i jedan od koalicionih partnera SNS-a, govoreći o sednici Predsedništva SNS-a, poručio je za „Alo!” da je on mali koalicioni partner, ali da se često oseća kao veći naprednjak od naprednjaka.

Marijan Rističević

Alo!/Marko Đoković

Marijan Rističević, Foto: Alo!/Marko Đoković

- Nije moje da ocenjujem da li sam lojalan koalicioni partner. Što se nas tiče, mi nismo mnogobrojni, ali se trudimo, i to ne samo u parlamentu, već i u sukobu s prekograničnim televizijama. Ne trudimo se da razvijamo stranačku infrastrukturu, te nam ni broj mandata nije primaran. Nama je cilj da se izborimo da se više ulaže u selo te da poljoprivrednici dobiju više novca - kazao je on i dodao da je često veći naprednjak i od naprednjaka.

Prošlo je tri nedelje, a ja još nisam dobio odgovor kako su Albanci otrovani! Dok sam živ neću odustati!

AUTOR: Alo.rs/Tanjug/A.M. DATUM I VREME: 03.11.2019. 12:44 - 03.11.2019.

- Nedostatak borbe nije prisutan samo kod SPS-a, već i u SNS-u ima ljudi koji su do funkcija došli preko Vučićevih leđa, a ne trude se dovoljno - kazao je on i poručio da bi bilo dobro da SPS bude aktivniji u sukobu s opozicijom.

Pročitajte još:

Jedan od razloga zbog kojeg mnogi iz vladajuće koalicije ne ulaze u sukobe s opozicionarima je, kako Rističević navodi, medijska batina koja je u rukama Dragana Šolaka i Draga Đilasa.

- Ko im se usprotivi, on prođe kako prođe. Očigledno je da SPS ima tu vrstu straha i neće da prođe kroz batinu kroz koju prolaze neki od nas. Neke stranke ne žele da prolaze kroz linč kroz koji prolazimo Vučić i većina nas koji se nešto trudimo - istakao je on i dodao da pojedinci hoće da vladaju, ali ne žele da trpe medijsku torturu koja je više nego očigledna.

- Ima i nekih naših ministara kod kojih ja vidim signale prema žutima - zaključio je Rističević.

Marinković: SPS ne bih komentarisao

Vladimir Marinković, potpredsednik parlamenta i funkcioner stranke Rasima Ljajića, za „Alo!” je poručio da Vučić zaslužuje lojalnost zbog svega što radi za građane i zemlju.

- Zahvaljujući njemu, Srbija je danas cenjena zemlja na globalnom nivou. Naš međunarodni položaj je drastično poboljšan, a ekonomski uspesi su izvanredni. U trećem kvartalu Srbija je dostigla 4,7% privrednog rasta, nezaposlenost je pala na istorijski nivo, ispod 10 odsto, a povećavamo plate i penzije. To je model patriotizma i liderstva predsednika Vučića koji zaslužuje bezrezervnu podršku. Što se tiče SPS-a, ne bih komentarisao - kazao je on.

 Bonus video: Ana Brnabić posle potpisivanja istorijskog sporazuma u Moskvi