Aleksandar Vučić
Tanjug/Rade Prelić
Aleksandar Vučić

Tanjug/Rade Prelić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da mu je dosta pridika od svih koji žele da nas uče i da tutorski određuju šta i kako da radimo i istakao da je zato ponosan na inicijativu "mali Šengen".

Vučić je primetio da nije baš svima u Evropi mnogo drago zbog te incijative iako, dodao je, niko nema šta da kaže protiv toga jer je na četiri osnovne slobode sve zasnovano.

"Kako smo se mi to držnuli da sami nešto radimo? E kada budemo pokazali svima da smo u stanju da sednemo za isti sto i da se dogovaramo, ma koliko problema između sebe imali, da donosimo odluke brže nego što smo ih ranije donosili, onda ćemo vratiti i narodu samopouzdanje i veru da mogu da ostanu na svojim ognjištima, u svojim zemljama da žive i da tu očekuju bolju budućnoast",poručio je Vučić na Regionalnom forumu mladih lidera u Novom Sadu.

Korist koju ćemo da imamo od toga u roku od već godinu ili dve, kaže, biće toliko očigledna za svakoga da niko taj novac neće želeti da gubi i dodaje da veruje da ta inicijativa predstavlja novu perspektivu za ljude u regionu.

Vučić je pojasnio da to znači da će ako je neko iz Tirane, Skoplja, Ohrida...i ima najobičniju ličnu kartu i dozvolu za rad u svojoj zemlji imati, radnu dozvolu, bez ikakvih dodatnih papira, da zauvek rade kod nas i obratno - naši ljudi će imati radnu dozvolu da zauvek rade kod njih.

Vučić je primetio da je naš problem to što "nama sunce tuđeg neba uvek sija bolje nego naše".

"Čak i gde nije bolje, mi mislimo da je u inostranstvu mnogo bolje, pa i kad vidimo da nije bolje sramota nas je da se vratimo i kažemo da sudovi koje tamo moramo da peremo nisu čistiji od onih koje moramo da peremo u našim zemljama u regionu. To je stvar i našeg vaspitanja i nedostatka samopouzdanja", rekao je Vučić.