Aleksandar Vučić
Alo.rs

Predsednik Vučić se obratio nakon sastanka povodom predstavljanja rezultata stanja sposobnosti Vojske Srbije.

Spomenik Stefanu Nemanji? Pomoć privredi i građanima Srbiji?

- Stefan Nemanja je sidro naše državnosti, kao što je Sveti Sava krst naše duhovnosti, mislim da je narod presećan načinom na koji smo to uradili. Imamo jedan od najlepših spomenika u Evropi. Mi dajemo narodu koliko možemo! Hoćete da narodu ne damo ništa i sada treba da im kažemo da za njih nema ništa, moramo im pomoću u ovom teškom periodu. Ovo je neko gradio 7 godina da bi Srbija mogla da ima ovoliki rast. Znaju svi dok je ludi Vučić tu, plate će rasti, ističe predsednik.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Tara Radovanović

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Nove doze vakcina Sputnjik V?

- Mogu da potvrdim da će sutra stići oko 40 hiljada doza vakcina. Danas popodne imamo nove razgovore i otvorenim i zaštićenim linijama, mi imamo u ugovorima 6.500.000 vakcina, mnogo me to čini nervoznim.. Realna potreba je da se vakciniše oko 3 miliona ljudi. To što su neki hteli da sebe prvo vakcinišu iz bogatog sveta, a onda su u te čamce hteli da stavljaju i kučiće i mačiće, i eto pojavila se jedna mala zemlja Srbija koja se snašla, a kada ih vidim da po 6 puta više doza vakcina uzimaju nego što imaju stanovnika, tako su u mogućnosti. Mogu samo meni kožu da gule, a za narod će biti dovoljno doza. Moliću Kineze, moliću i neke druge, ali neću o tome danas. Imamo najbolji informacioni sistem ubedljivo, mi smo dobili savet lekara, daćemo po dve doze. Radićemo sve po pravilu službe, svi se moraju revakcinisati, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Zgrada Generalštaba?

- To je odavno trebalo da završimo i prodamo nekom investitoru, ipak je to lokaciju u centru Beograda, a da Vojska Srbije iskoristi novac za gradnju svojih kompleksa, koji će biti na jednom mestu. Danima slušam kako ja želim da uništim spomenike NATO bombordovanja, ne razumem, ne valja im kada hoćete nešto lepo da uradite za svoju zemlju, ističe Vučić.

- Ustanovili smo mnoge nedostatke, povećaće se primanja svim zaposlenima pripadnicima Vojske Srbije. Otvorili smo važnu temu uvođenja obaveznog vojnog roka, ali ćemo o tome naknadno razgovarati i donositi odluke. Hvala svima koji ulažu ogromne napore da Vojska Srbija bude sve snažnija iz godine u godinu, kaže predsednik.

Sastanak je održan u 11.00 časova u Domu Garde "Topčider", saopštila je pres služba predsednika.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Predstavljanju rezultata analize prisustvovali su i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, najavljeno je iz Ministarstva odbrane.

Pročitajte još: