VANREDNO UKLJUČENJE U DNEVNIK Predsednik Vučić iz Sočija poslao poruku svetskim moćnicima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je večeras u Soči, gde će se sutra sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: printscreen

Vučić će sa šefom ruske države sutra razgovarati u rezidenciji "Bočarov ručej", što će biti njihov 17 susret, treći za godinu dana.

Večeras se u toku Dnevnika 2 na RTS-u, predsednik Vučić obratio građanima Srbije.

Po dolasku u Soči, Vučić je istakao da će sa Putinom razgovarati o svim ključnim pitanjima - od Kosova i Metohije, situacije u regionu Zapadnog Balkana, do toga kako Putin sagledava političku situaciju u Evropi, Evroaziji i celom svetu.

- Nadam se dobrom sastanku sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. To je izuzetno važan sastanak za Srbiju jer ćemo razgovarati o svim ključnim pitanjima kao što su - Kosovo i Metohija, region, biletaralna saradnja, do toga da vidimo kakav je pogled i sagledavanje sveukupnepolitičke situacije Vladimira Putina o događajima širom sveta - navodi Vučić.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 

Predsednik Vučić u jednodnevnoj radnoj poseti Sočiju.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

Dodaje da je Srbija čuvala i da će čuvati bratske i prijateljske odnose sa Rusijom.

- Srbija vodi nezavisnu politiku. Niko ne može da nam određuje šta da radimo. Ne dozvoljavam da nam neko pridikuje, a činovnici istih tih zemalja stoje u redu kod Putina i Sija u Kini. Pustite vi nas da vodimo našu politiku - poručio je predsednik Vučić iz Sočija.

Predsednik Vučić je posebno oduševljen bilobrdima koji su postavljeni po Sočiju, a koji su platili naši radnici koji rade u tom gradu, a o čemu je Alo.rs prvi pisao i objavio ekskluzivne snimke sa ulica tog grada.

- Nisu to samo Srbi već i Bošnjaci. Oni su platili to i postavili fotografije Putina i mene, uz natpis "Braća zauvek" - istakao je predsednik.

Dvojica predsednika će, prema Tanjugovim informacijama, najpre imati sastanak u četiri oka, a potom će razgovore nastaviti sa delegacijama na radnom ručku, koji Putin priređuje u čast predsednika Srbije.

Po završetku sastanka, predviđene su izjave Putina i Vučića.

Glave teme, prema očekivanjima, biće bilateralna saradnja dve zemlje, aktuelna situacija na Kosovu i Metohiji i put ka rešenju tog pitanja, a kako Vučićeva poseta dolazi nedugo posle otkrivanja afere "ruski špijun", to će, sigurno je, biti jedna od tema razgovora dvojice predsednika. U centru Sočija, u susret sastanku dvojice predsednika postavljen je veliki video bim, kao poklon pripadnika naše dijaspore, a u Vučićevu čast, u kojem se, uz konstataciju "Braća zauvek", smenjuju zastave Srbije i Rusije, kao i fotografije Vučića i Putina.

 • Korisnik: Ana
  04/12/2019 - 08:33
  Prijateljstvo ovih dveju zemalja traje kroz istoriju i dan danas.
 • Korisnik: alex
  04/12/2019 - 07:28
  Svaki sastanak Vucica i Putina je za Srbiju doneo samo dobro. Ovo su vec rekordna vidjanja, i zaista trebamo biti ponosni na naseg predsednika.
 • Korisnik: Miki
  04/12/2019 - 07:07
  Mi vodimo svoju politiku i nikom se ne mesamo hocemo da budemo nezavisni, pri tom da imamo korektne odnose sa svima.
 • Korisnik: Biba
  04/12/2019 - 05:57
  Sastanak ce neminovno biti uspesan kao i svaki do sada, Putin je uvek imao strpljenja i volje da bude uz malenu Srbiju i mi cemo uvek biti uz Rusiju.
 • Korisnik: nervozna_mala
  04/12/2019 - 05:55
  Srbija vodi svoje bitke,nikoga ne treba da se bori za nju, mozda jesmo mali, ali smo dostojanstveni i uvek cemo biti.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi