Vučić postavio kamen temeljac za fabriku u Loznici
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

U Loznici je danas položen kamen temeljac za pogon kompanije "Mint", iz sektora automobilske industrije, u koju bi, prema ranijim najavama trebalo da bude uloženo 100 miliona evra i zaposleno 1.000 radnika.

 

Svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pročitajte još:

 

- I danas ste mogli da vidite koliko su Kinezi ozbiljan i disciplinovan narod i koliko od njih možemo da naučimo. Ovaj fabrika je ključna za opstanak, ali i za da lji razvoj Loznice i Podrinja. Ranije je sve uništavano i razarano. Prvi put sada dovodimo nove investitore i svidelo se to nekom ili ne, to je tačno - rekao je predsednik.

- Proizvodiće sve aliminijumske delove za automobile između ostalog i za Volksvagen, a ja se nadam da će to njima značiti. Očekujem susret sa Si Đinpingom 25. aprila i uvek i mnogo toga baučim od predsednika Kine i to uvek bude dalji podsticaj pre svega politici ekonomskog razvoja naše zemlje i ja sam na tome posebno zahvalan Kini i to prijateljstvo je čelično - istakao je Vučić.

Vučić postavio kamen temeljac za fabriku u Loznici

Printscreen

Vučić postavio kamen temeljac za fabriku u Loznici, Foto: Printscreen

- Nedaleko odavde imamo jadarit i mnogima to ništa ne znači, ali tu su kinezi već ušli u pregovore sa Rio tintom te da će uspeti da izvuku nešto. Hoću vama gospodine Vong da se zahvalim na ogromnom angažmanu jer ste izabralai Srbiju i Loznicu. Mi smo birali između Loznice i Kraljeva. Gospodine Vong molim vas da razmislite o još ulaganja u Srbiju - rekao je šef države na polaganju kamena temeljca i zahvalio svima koji su došli da prisustvuju.

- Hvala što ste došli i pokazali svoje interesovanje da budete ovde i da budete prisutni. Hvala vam na gostoprimstvu, živela Loznica, živela Srbija - rekao je predsednik Vučić.

Vučić postavio kamen temeljac za fabriku u Loznici

Printscreen

Vučić postavio kamen temeljac za fabriku u Loznici, Foto: Printscreen

 

U oktobru prošle godine, ministar privrede Goran Knežević potpisao je u ime Vlade Srbije okvirni sporazum, kojim se predvida otvranje novog pogona te frabike u Loznici.

Kako je tada saopšteno iz Ministarstva privrede, kompanija "Mint automotiv Jurop" se sporazumom opredelila da u novi pogon u Loznici, gde ce proizvoditi aluminijumske krovne nosače, obloge za vozila, aluminijumske okvire za vrata i akumulatore, uloži 100 miliona evra i zaposli 1.000 radnika.

Investicija će, navedeno je, biti realizovana u više faza.

Preporučujemo i ovo:

 

"Mint automotiv Jurop", kao i "Cirplan Limited" deo su "Mint grupacije" sa sedištem u Kini i jedan je od vodećih svetskih dobavljača u projektovanju, proizvodnji i prodaji strukturnih delova, obloga i dekorativnih delova putničkih vozila.

"Mint grupacija" ima proizvodnju na više od 30 lokacija u Kini, zatim na Tajlandu i u Meksiku.

U oktobru prošle godine sa predstavnicima kompanije "Mint" razgovarao i predsednik Vučić, poručujući im da će u Srbiji imati najbolje uslove, jer je cilj da se vrati život u Zapadnu Srbiju.

 

Predstavnici kompanije tada su obavestili predsednika i o njihovom planu da godišnje pošalju 300 dece iz Loznice na školovanje i usavršavanje u Kinu.

Kompanija "Mint" svojim proizvodima snabdeva glavne proizvođače automobila koji imaju više od 80 odsto udela na globalnom tržištu, a izvozi u Australiju, Evropu, Severnu Ameriku, Japan i jugoistočnu Aziju.

Komentari (8)

Ivana

02.04.2019 14:41

Zar to nije dovoljan dokaz koliko je Srbija postala sigurna i jaka zemlja! Investitori dolaze u sve krajeve Srbije!

Mladen

02.04.2019 16:58

Svako novo radno mesto je uspeh i korak napred.

Taša

02.04.2019 18:03

U Srbiji se otvaraju sve više fabrika a sa tim i nova radna mesta. Svaka čast našem predsedniku Vučiću koji je sve ovo omogućio!

avanturista

02.04.2019 18:09

Budućnost Srbije su fabrike i nova radna mesta, , novi putevi i mostovi, nove investucije i ekonomski napredak,zahvaljujući SNS Srbija ima rezultate i prosperitet

Nk

02.04.2019 19:45

Predsednik sve sto obeca on to i ispuni

prijatelji

02.04.2019 21:31

Kinezi su shvatili da je Srbija odlično mesto za investiranje.

Srbin

02.04.2019 21:44

Svaka cast ,samo rad donosi bolje dane.

Iki

02.04.2019 22:48

Гради се и ради се! Обнавља порушено,гради ново!