Aleksandar Vučić
Tanjug/Tanja Valić
Aleksandar Vučić

Tanjug/Tanja Valić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Tanja Valić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u 10.30 časova obratio se poslanicima u Skupštini i građanima Srbije povodom najnovijih dešavanja na Kosovu i Metohiji.

- Jutros je ROSU upala na sever Kovova, u 5.55 krenula je akcija jedinica FIT i NJSO (bivše ROSU), upali su sa 73 vozila, a još 50 vozila čeka u Južnoj Mitrovici, i 15 u Srbici. Do sada imamo potvrđeno hapšenje 23 lica srpske i bošnjačke nacionalnosti u tri srpske opštine. Reč je najviše o pripadnicima policijskih snaga, baš kao što smo najavili pre 15 dana i alarmirali svetsku javnost. U Zubinom potoku nenaoružani Srbi se suprotstavljaju, u mestu Varege Albanci su razbili barikade i pucali iznad glava Srba - rekao je Vučić na početku obraćanja.

ZAVRŠENA SEDNICA SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST! Primećeni pokreti Vojske Srbije na severu Kosova, Vučić izdao UPOZORENJE!

 

 

- Želim da vas upoznam o onome što smo preduzeli i nameravano da preduzmemo.

- Upoznali smo sve kojima smo pričali da ćemo tolerisati sve osim upada na sever KiM sa situacijom, a oni su rekli da je to samo policijska akcija protiv kriminala i korupcije? Zamislite takvu akciju koju vodi Haradinaj? - rekao je predsednik i nastavio:

ŠIPTARSKE SNAGE PROBILE BARIKADU U ZUBINOM POTOKU! Kreću se ka selu Varage, specijalci ROSU bacaju šok-bombe, pucnji odjekuju, ima više ranjenih!

- Već godinu i po dana, najžešćim intenzitetom napada se narod na KiM i pokušava se njihova kriminalizacija. Optužuju nas i za ubistvo Olivera Ivanovića. Čak i mene lično - rekao je Vučić i naglasio da je jutros naredio punu borbenu i bojevu gotovost.

Vučić je jutros pokrenuo intenzivne diplomatske aktivnosti posle upada specijalnih jedinica ROSU na sever KiM, rečeno je u njegovom kabinetu.

 

Predsednik Srbije zatražio je od zapadnih političkih centara da obuzdaju Prištinu i stavio do znanja da Srbija neće dozvoliti etnicko čišćenje na Kosmetu.

 

Podsetimo, u Severnoj Mitrovici jutros u 6.10 časova oglasile su se sirene povodom upada specijalnih albanskih snaga ROSU na sever Kosmeta. Specijalci ROSU u tri kolone i naoružani dugim cevima uhapsili su jutros najmanje 6 Srba, pripadnika kosovske policije, a potom je stigla vest da je dosad uhapšeno 13 Srba.

 

Komentari (4)

Stojko

28.05.2019 11:06

Upadamo na sever Kosova, samo ako Marko Djuric komanduje "Za mnom"

Crni89_Mirkan

28.05.2019 11:47

Cist terorizam.... Ali nas precednik nece ostaviti srbe na KiM-u nezasticene!

martina iz NIŠ

28.05.2019 11:54

Bravo predsedniče!!! evo ja se javljam za dobrovoljca!!! Branim NIŠ!!! DOCICE DO NIŠA!!! I DA OĆE!!! TREBA DA SE "ISTREBI" PUNO TOGA.. ZLO JE UŠLO U NAS .. SAMOZIVOST I MRŽNJA.. TAKO NAM I TREBA... DA KOMŠIJI CRKNE KRAVA (u prevodu)

mimi

29.05.2019 07:57

Svoj narod na KiM nećemo ostaviti na cedilu!