Aleksandar Vučić
Alo!
Aleksandar Vučić

Alo!

Aleksandar Vučić, Foto: Alo!

Kako saznajemo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za sutra u 18 časova sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

Vučić dao hitan nalog VBA da ispita detalje o mogućem vrbovanju srpskih agenata! (FOTO/VIDEO)

AUTOR: Alo/B92 DATUM I VREME: 20.11.2019. 10:58 Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da se VBA bavi mogućom špijunskom aferom.

Sednica je zakazana povodom moguće špijunske afere u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente, nakon snimka na kome se vidi kako ruski diplomata i pripadnik vojne obaveštajne službe Georgij Kleban daje novac visokom srpskom zvaničniku.

Podsetimo, i Bezbednosno-informativna agencija potvrdila je danas autentičnost snimka na kojem ruski obaveštajac Georgij Kleban daje novac jednom, navodno srpskom oficiru.

Snimak, na kome se vidi kako Kleban daje novac drugoj osobi, navodno jednom visokopozicioniranom zvaničniku Srbije objavljen je 17. novembra na Jutjubu, njegova autentičnost potvrđena, a potvrdio ga je i ugledni istraživački novinar Hristo Grozev na svom Tviter nalogu.

Pročitajte još:

Kako se saznaje, BIA je danas ranije potvrdila da se na snimku sa ruskim obaveštajcem pojavljuje srpski zvaničnik sa činom oficira. Video su preneli brojni mediji u Srbiji i regionu, među kojima je i portal Radija "Slobodna Evropa" (RSE), koji je preneo i mišljenje eksperata da je snimak autentičan.

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"