Aleksandar Vučić
printscreen
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Александар Вучић (@avucic)

Na svečanosti u Banskom dvoru, ispred kojeg su se okupili građani Banjaluke, ključ i Povelju Vučiću je uručio predsednik Skupštine grada Mladen Ilić.

Okupljeni su ovacijama dočekali predsednika Srbije.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Александар Вучић (@avucic)

Vučić se obratio okupljenima na sveanosti i zahvalio na dočeku, kako okupljenim građanima, tako i zvaničnicima.

- Sa ponosom kažem da sam od danas i ja Banjalučanin - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije zahvalio se i na svom Instagram profilu. 

"Mnogo vam hvala na ovom priznanju! Dobiti priznanje u gradu Petra Kočića, Veselina Masleše, svakako je jedno od najvećih koje sam ikada dobio. Tim priznanjem, i sam uz sve obaveze i odgovornosti, postajem Banjalučanin. Postajem deo grada, kraj večnog Vrbasa, i deo velike i slavne istorije. Biti Banjalučanin, znači i znati da je ovo grad svih! Grad kojeg su sagradile razlike, da bi postao grad bez razlika. Glavni grad, samo srce i temelj jedne kulture, tradicije, vere i jezika.

Posebno sam ponosan na činjenicu, da ste bez obzira na sve vaše razlike, jednoglasno doneli odluku da mi dodelite ovo priznanje. Banja Luka pokazuje da razlike mogu da žive zajedno, da stvaraju, grade, rastu i daju svima ono najbolje.", napisao je Vučić.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Prethodno, predsednika Srbije je po dolasku u Banski dvor dočekao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji mu je zahvalio na posti i poželeo mu dobrodošli cu u grad.

Povelja počasnog građanina, predsedniku Vučiću dodeljuje se kao znak zahvalnosti građana Banjaluke za brojne donacije, i projekte koji su završeni ili u fazi realiazcije.

Kao primer, navedena je izgradnja ambulante, dečijeg vrtića u delu grada Petrićevac, ali i donacija vakcina.

Emitovan je i dvominutni film, u kojem je poručeno da ključ grada ide prijatelju Vučiću i da za njega vrata Banjaluke otvorena zauvek.

Sa Vučićem su i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, premijerka Srbije Ana Brnabić,m ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, kao i predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica RS Željka Cvijanović.

Dodik je ranije danas u zajedničkom obraćanju medijima posle sastanka Visokog saveta za saradnju Srbije i Republike Srpske, da Vučić zasužzuje to priznanje za svu pomoć tom gradu i celoj RS.

Svečanoj akademiji povodom Danja Banjaluke prisustvovao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Na svečanosti su uručene godišnje nagrade pojedincima i ustanovama za doprinos u oblasti zdravstva, kulture, umetnosti, privrede, sporta.

Dan Banjaluke obeležava se nizom gradskih manifestacija u znak sećanja na 22.april 1945.godine kada je taj grad oslobođen od okupatora u Drugom svetskom ratu.

Komentari (5)

stevo

22.04.2021 17:17

Priredjen je docek kakav i dolikuje jednom predsedniku.Ali ovo priznanje je dokaz da se rad,trud i borba na kraju uvek isplati

ElezM

22.04.2021 21:57

Vučić je zaslužio ovo veliko odlikovanje i zaista mi je puno srce zbog svega ovog što sam danas video. Smatram da ova nagrada ide pravom čoveku i velikom borcu koji je mnogo uradio za RS ovo je velika čast i veliko poštovanje koje je iskazala RS prema našoj zemlji.

caca

22.04.2021 22:56

Ovo priznanje je veliki dokaz koliko je predsednik Vučić poštovan i cenjen! Od srca mu četitamo!

Filip

23.04.2021 07:30

Predsednik Srbije je poštovan i uvažavan gde god da se pojavi.

Jovana

23.04.2021 08:13

Srce mi je bilo puno dok sam gledala doček u Banjaluci. Vučića cene svi u regionu.