Aleksandar Vučić
Tanjug / Zoran Žestić
Aleksandar Vučić

Tanjug / Zoran Žestić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug / Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poželeo je danas dobrodošlicu novom ambasadoru Islamske Republike Iran Rašidu Hasanu Puru, koji mu je predao akreditivna pisma, navodeći da će Srbija razvijati saradnju sa tom zemljom u oblastima u kojima postoje realne mogućnosti i obostrani interes.

Dve države će razvijati saradnju, a Vučić je izrazio nadu da će uspon, pre svega, doživeti ekonomska saradnja, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić je naglasio da Srbija oseća iskrenu zahvalnost prema Iranu, koji pokazuje svoje prijateljstvo i, nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, uvažava teritorijalni integritet i suverenitet naše zemlje.

Ambasador Hasan Pur je rekao da će Iran ostati dosledan svom principijelnom stavu i nastaviti da podržava Srbiju u međunarodnim organizacijama.

On je potvrdio opredeljenje vlasti u Teheranu da razvijaju svestrane odnose sa našom zemljom.

Preneo je pozdrave predsednika Rohanija, kao i zahvalnost iranskog državnog vrha za inicijativu i angažovanje predsednika Vučića na razvoju saradnje dveju zemalja.

Dvojica sagovornika su izrazili nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti razmenu poseta i nastavak ranije planiranih međudržavnih kontakata.