Aleksandar Vučić
Tanjug/Zoran Žestić
Aleksandar Vučić

Tanjug/Zoran Žestić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da će oko rešenja kosovskog pitanja biti usaglašeni stavovi zapadnih saveznika. On je dodao da ne zna u kojoj će formi oni biti saopšteni.

"Da li će se prvo pojaviti Amerikanci ili Evropljani je nebitno, stavovi će biti usaglašeni", poručio je on.

Vučić je odgovarajući na pitanje novinara kada očekuje da će biti predložen plan "Ahtisari plus, plus", rekao da se stalno postavlja takvo pitanje, ali da ono nije suštinsko, već je pitanje forme. Negde se nekome oko toga žuri, rekao je, a negde postoji želja da uspori.

"Ne znam kada će. Možda za tri meseca ili tri godine. Svejedno će se dogoditi", naglasio je on.

Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Predsednik je izjavio da će u razgovoru sa američkim zvaničnicima, tokom boravka u Vašingtonu, pitanje Kosova i Metohije nesumnjivo dominantna kao tema, a da će se on boriti za interese Srbije.

"Imaću mnogo mnogo važnih razgovora", rekao je Vučić, dodajući da o tome može da govori tek sutra i prekostura, kada putuje u Vašington.

"Šta god da bih vam rekao... svakako će Kosovo biti dominantna tema u razgovoru sa američkim zvaničnicima", rekao je Vučić novinarima upitan za posetu SAD.

Predsednik Srbije je naveo i da će za zvaničnicima SAD razgovarati i o drugim važnim pitanjima, bilateralnih odnosa, ekonomskoj saradnji sa SAD.

"To sve ide dobro, u dobrom smeru, ali Kosovo će biti nesumnjivo dominantna tema, koja za nas nije laka, jer imamo drugačije viđenje i pogled na stvari u donosu na moje domaćine", rekao je Vučić.