NATO agresija, Aleksandar Vučić
Alo ilustracija
NATO agresija, Aleksandar Vučić

Alo ilustracija

NATO agresija, Aleksandar Vučić, Foto: Alo ilustracija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će 24. marta, molebanom i vojnom paradom, biti obeležena 20. godišnjica od početka NATO bombardovanja.

Pročitajte još:

- Prošlo je 20 godina od NATO agresije na jednu suverenu zemlju, koja nije vođena samo bombama iz vazduha, već je vođena gotovo svim sredstvima - političkim, medijskim - rekao je predsednik za RTS.

On je istakao da nije reč o bombardovanju, jer je to samo tehnički termin, već da je ono što se dogodilo bila agresija na jednu suverenu zemlju, koja to ničim nije zaslužila, a podnela je strašne žrtve.

Srbija, uprkos činjenici da nije vodila najpametniju i najmudriju politiku, ničim nije zaslužila to i nije odgovorna za NATO agresiju, a "strašno je kakve je žrtve imala - od male Milice i Sare, do mnogih vojnika i policajaca koji su stradali, a koji su samo štitili zakon".

- Mi ćemo se na dostojanstven način u večernjim satima tačno na godišnjicu u Nišu, koji je bio više puta razaran, obratiti građanim. To će biti državna manifestacija, uz moleban koji će prirediti patrijarh Irinej i arhijereji Srpske crkve - naglasio je on.

Preporučujemo još:

Dodaje da će pre toga biti organizovana vojna parada u Nišu, gde će građani moći da vide 1.500 obučenih specijalaca, opremljenih i odevenih po najmodernijim standardima, osam do deset MIG-ova 29, 19 novih helikoptera.

- Srbija ozbiljno snaži, jača svoju bezbednost, svoju sigurnost. To je temelj daljeg snaženja naše države - rekao je Vučić i dodao da će biti nastavljen program izgradnje stanova za pripadnike vojske i policije i BIA, kao i da će se raditi na povećanju njihovih plata.

On je pozvao Nišlije, jug i jugoistok Srbije da dođu da vide svoju vojsku.