Aleksandar Vučić
Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Predsedništvo Srbije

Foto: Predsedništvo Srbije

Vučić je istakao veliki značaj koji Srbija pridaje čvrstom prijateljstvu sa Kiprom, zasnovanom na razumevanju, poverenju i solidarnosti.

Pročitajte još:

On je zahvalio na pomoći Kipra u zaštiti državnih i nacionalnih interesa Srbije, pre svega nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i izrazio čvrst stav Srbije o podršci teritorijalnoj celovitosti Kipra.

Dvojica sagovornika su se saglasili da su dobri politički odnosi osnova za raznovrsnu saradnju, koja uključuje i oblast odbrane, za šta postoji obostrani interes.

Ministar Angelidis je rekao da njegova zemlja ceni angažovanje pripadnika Vojske Srbije u Misiji UN na Kipru.

Vučić je ministra Angelidisa zamolio da predsedniku Kipra Anastasijadisu prenese pozdrave i iskrenu zahvalnost za njegovu snažnu podršku evrointegracijama Srbije, koju otvoreno izražava pred svojim kolegama u Evropskoj uniji.

On je takođe istakao očekivanje da uskoro bude održana treća zajednička sednica vlada dveju zemalja, kako bi se nastavio razgovor o konkretnim zajedničkim projektima i drugim vidovima saradnje.

Angelidis je upoznao predsednika Vučića sa dešavanjima u Istočnom Mediteranu.

Čeka nas nikad čudnija zima! U januaru najgore, divljaće oluje, a poplave će napraviti haos!

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 30.10.2019. 09:15 Meteorološki servis "AccuWeather" objavio je na svojim stranicama dugoročnu prognozu za nadolazeću zimu.

Vučić je rekao da Srbija očekuje da se sve aktivnosti u ekskluzivnoj ekonomskoj zoni Kipra odvijaju u skladu sa međunarodnim pravom i uz saglasnost kiparskih vlasti, kako bi se izbeglo pogoršanje bezbednosne situacije u regionu.

Bonus video

Boba Živojinović dužan Palmi

 

Komentari (1)

Nikolija

30.10.2019 21:56

Hvala na podrsci.