GORAN VESIĆ "Predložiću Vladi Republike Srbije da u ovoj zgradi stare termocentrale bude muzej Nikole Tesle"

Današnji muzej Nikole Tesle ima oko 110.000 posetilaca iako je na 300 kvadrata u Genčićevoj kući u Krunskoj

Goran Vesić
Goran Vesić, Foto: Alo.rs

"Juče sam bio u termoelektrani Snaga i svetlost koja se nalazi na Dorćolu, pored marine. Poslednjih nekoliko meseci grad Beograd je očistio ovaj objekat iz koga je izneto 106 kamiona šuta. U toku je usvajanje plana detaljne regulacije za linijski park koji se nalazi u blizini a kojim će biti obuhvaćena i termocentrala. Prostor na kome se nalazi ovaj objekat sve do reke biće izuzet iz Toplana i proglašen prostorom čija je namena kultura i obrazovanje. Grad Beograd je naručio idejno rešenje rekonstrukcije ovog objekta.

Predložiću Vladi Republike Srbije da u ovoj zgradi stare termocentrale bude muzej Nikole Tesle, naučno-istraživački centar kao i kampus za studente i profesore.

Današnji muzej Nikole Tesle ima oko 110.000 posetilaca iako je na 300 kvadrata u Genčićevoj kući u Krunskoj. Muzej Nikole Tesle na desetak hiljada kvadrata koliko ima ova stara termocentrala uz mogućnost da se prikaže skoro kompletna zaostavština velikog naučnika. Takav muzej na obali reke bio bi svetska atrakcija i nešto po čemu bi se Beograd prepoznavao u svetu", napisao je Vesić.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi