Bezbednosno informativna agencija BIA
BIA
Bezbednosno informativna agencija BIA

BIA

Bezbednosno informativna agencija BIA, Foto: BIA

 

Bezbednosno informativna agencija Srbije obratiće se zvaničnim zahtevom Agenciji za nacionalnu bezbednost Crne Gore u kojem će tražiti sve relevantne informacije u vezi sa večerarašnjim divljanjem takozvanih crnogorskih patriota koji su pretukli mladića u centru Podgorice i to samo zato što je podigao tri prsta - saznaju "Novosti".

 BIA će od crnogorskih kolega zahtevati predaju video materijala, jer su kamere u blizini tržnog centra Delta zabeležile varvarski napad na mladića, koji se dogodio posle dočeka vaterpolo reprezentacije Crne Gore na kome su se mogle čuti šovinističke parole i skandiranja. Podsećamo, grupa od desetak "patriota", opremljenih crnogorskim zastavama, nasred ulice je brutalno pretuklo mladića koji je podigao tri prsta. Jurili su ga bulevarom, a kada su ga sustigli oborili su ga na zemlju i šutirali u glavu.

 Nedugo zatim, desio se incident na izlazu iz glavnog grada Crne Gore u smeru ka Nikšiću. Revoltirani nasiljem kod Delte, grupa mladića kamenovala je kolonu vozila koja su se vraćala sa dočeka vaterpolista, a koja su bila okicena crnogorskim barjacima.

Mediji u Crnoj Gori, bliski vlasti, u prvi plan ističu "divljaštvo na izlazu iz Podgorice, stavljajući ga tenedenciozno u prvi plan, a zanemarujući premlaćivanje u centru grada, koje je najverovatnije i bilo povod za nasilje nad kolonom koja se vraćala sa proslave.

 Izvori Večernjih novosti prenose da direktor policije Crne Gore Veselin Veljović i njegov pomoćmik Zoran Lazović, koji slovi za čoveka za specijalne zadatke Mila Đukanovića, vrše ogroman pritisak na Mitropoliju crnogorsko-promorsku, da osude kamenovanje navijača i da premlaćivanje mladića zbog tri prsta padne u drugi plan. Oni navodno ovu operaciju sprovode preko svojih ljudi u MPC.

 

Komentari (1)

NikolaV

28.01.2020 05:31

Toliko bagre iz CG se ustoličilo u Srbiji vreme je da napuste zemlju dobrovoljno ili u kovčegu. Zauzeli su pozicije, koriste svoje plemenske veze da bi širili korupciju i podkradali Srbiju. Tome se mora stati na put već jednom! Uvesti isto kaznu od 100000din za letovanje u CG. Dosta su im naši turiati punili dzepove a vraćali se razlupanih glava, kola, pokradeni i izvređani.