Ivica Dačić
Printscreen TV Prva
Ivica Dačić

Printscreen TV Prva

Foto: Printscreen TV Prva

* Dačić odbrusio Kurtiju

* Na njegovu opasku da je Zajednica srpskih opština "mrtvo slovo na papiru" odgovara da je "takozvana nezavisnost Kosova mrtvo slovo na papiru"

* On je rekao da je Lavrov ''jasno iskazao podršku Srbiju"

Na pitanje da li je dolazak ruskog premijera Dmitrija Medvedeva u Srbiju odgovor na američko nametanje u dijalogu Beograda i Prištine, Dačić za TV Prva kaže da nije, i da je ta poseta davno dogovorena.

"Ona je rezultat toga da Srbija i Rusija mnogo pažnje posvećuju važnim datumima iz naše istorije, kao što je oslobođenje Beograda. Ove godine je mini jubilej, 75 godina od oslobođenja Beograda. Tim povodom je ova poseta. Ona je samo kontinuitet naše strateške saradnje", rekao je Dačić.

Dačić je podsetio i da predstoji sastanak predsednika dve zemlje, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, kao i njegov sastanak sa ruskim šefom diplomatije Sergejem Lavrovim, s kojim se, kako je naveo, čuo telefonom dva dana pre početka Generalne skupštine Interpola.

"KOSOVO JE SAMO POKUŠAJ..." Zaharova jednom rečenicom uništila sve koji priznaju lažnu državu! Od ovoga će se teško oporaviti!

KOSOVO JE BURE BARUTA! Situacija zapaljiva, hitna reakcija sa Zapada! Postoji samo jedan put!

Dačić je rekao da je Lavrov ''jasno iskazao podršku Srbiju" i zahvalio mu na podršci Rusije po pitanju KiM.

"Dok je Srbija jaka, dok se bori za svoje interese i ima ovakav pristup, jednostrani akti Kosova više nigde ne mogu da prođu. To kod njih izaziva bes. Zato su ljuti, ekstremni. Oni su navikli da im sve prolazi, ali zlatno doba za Prištinu je prošlo", poručio je Dačić.

Komentarišući to što je Kurti rekao da je Zajednica srpskih opština "mrtvo slovo na papiru", Dačić je rekao da je "takozvana nezavisnost Kosova mrtvo slovo na papiru" podsetivši da više od polovine zemalja UN ne priznaje nezavinost Kosovo i da Priština ne može da sakupi ni 70 glasova na raznim međunarodnim forumima.

Ivica Dačić

Printscreen TV Prva

Foto: Printscreen TV Prva

"Kurti je do sada bio u opoziciji, kad ste u opoziciji lako je da govorite o svemu. Kada dođete na vlast, morate da imate jedan održivi pristup svim problemima. Ako je tako kao što kaže, ako nema Zajednice srpskih opština, onda nema ni Briselskog sporazuma, i onda Srbija treba da prouči šta to za nas znači", rekao je Dačić.

On je dodao i da je na našoj sceni bilo nekih političara, koji su trenutno u opoziciji, a koji su, obraćajući se domaćoj javnosti, oštro govorili, a suprotno postupali u razgovoru sa stranim diplomatama.

SITUACIJA NA IVICI RATA! Počinje čišćenje! Odmazda Albanaca nad Srbima zbog teškog debakla u Interpolu!

AMBASADOR ODGOVORIO VUČIĆU! Britanac probao da se opravda na sraman način posle slikanja sa Kurtijem, evo šta je poručio iz Prištine!

"Tako i Kurti, svima obećava da će ukinuti takse, da će biti konstruktivan, da će biti u dijalogu itd. Čekamo da se formira vlada, a nakon toga videćemo da li postoje preduslovi za nastavak dijaloga", rekao je Dačić.

Povodom najave Kurtija da će ukinuti takse, da traži reciprocitet u odnosima sa Beogradom i da se pominje čak i ratna odšteta, Dačić je rekao da su to sve gluposti i da bi, da je bilo pravde, Kurti bio u zatvoru.

Podsetivši na probleme između Severne Irske i Republike Irske oko Bregzita, Dačić je rekao da se ne suočava samo Srbja sa problemima teritorijalnog integriteta i suvereniteta, već ceo svet.

Počinje Treći svetski rat! Sve će se dešavati na granici sa Srbijom!

AUTOR: Alo.rs/Informer/I.L. DATUM I VREME: 17.10.2019. 08:45 - 17.10.2019. 08:51 Prognoze američkih stručnjaka! rat, Putin, ruska vojska, Foto: Shutterstock * Nakon odluke SAD da napuste NATO pakt usledili bi sukobi u jednoj od država Zapadnog Balkana * Tramp bi svoju odluku pravdao izjavom da je NATO zastareo * Nakon toga počinju da se šire protesti po državi.

"Sve to podrazumeva da mora da postoji određeni pritisak kako bi se Priština dovela u red da bude spremna da razgovara. Ako ne želi, nema problema, mi ćemo nastaviti s našim političkim aktivnostima. Oni treba da shvate jednu stvar, a to je da sve manje država u svetu podržava Kosovo", poručio je Dačić.

Bonus video

VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!

 

Komentari (3)

e moj ti

18.10.2019 15:17

Dačiću ima rešenje pokupi nas ratnike, ovaj put nas plati i posao završen, a SNS neka i dslje veliča Košare. Dok je PJP vodio borbe, Pavković je priznao da nije ni znao za borbe.

Миро Марковић

18.10.2019 20:21

Двојица мојих дедова по оцу и мајци су ратовали под командом генерала Милутина Бојовића 1912. у ослабађању Косова и Метохије и Старе Србије против Турака. Недалеко од Кумова заједно са свим храбрим Србима тога времена победили Турке, осветили пале србске јунаке на Косову Пољу 1389. и у битци на Марици 1371.године. А данас сам се уљези из Албаније представљају као власници Косова и Метохије, мада њих није било нигде ни 1371. ни 1389. ни 1912. ни 1913. нити 1914.-1918. година.

A.J

18.10.2019 20:30

Jer Aneri priznaju ro je kraj price