Skupština Srbije
Alo!/Ognjen Radošević
Skupština Srbije

Alo!/Ognjen Radošević

Skupština Srbije, Foto: Alo!/Ognjen Radošević

* Zukorlić najavio povlačenje iz politike 

* Iako se on povuče njegova stranka će nastaviti život

* Zukorlića je za mesto bosanskohercegovačkog reis-ul-uleme kandidovao Sabor Mešihata Islamske zajednice u Srbiji

U slučaju da budem izabran na čelo Islamske zajednice Bosne i Hercegovine, ne bih mogao da se bavim politikom dok sam na toj poziciji, poručio je juče u razgovoru za „Alo!” Muamer Zukorlić, lider SPP-a i narodni poslanik, nakon što je u javnosti odjeknula vest da je prihvatio kandidaturu za bosanskohercegovačkog reis-ul-ulemu.

Načisto raskrinkao ove ljude, gledaoci u neverici nakon njegovih reči!

Voditeljima Milomiru Mariću i Katarini Korši, gost programa bio je i Muamer Zukorlić, koji je govorio o tome kako kriminal u Novom Pazaru ima uticaj na građane, te naveo da bi najvažnija radnja bila stajanje na putu svim nečasnim radnjama i krađi.

 

- Podrazumeva se da pozicija poglavara Islamske zajednice u BiH funkcija koja isključuje svaku mogućnost bilo kakvog političkog angažmana, kazao je on.

Zukorlić je istakao da će njegova Stranka pravde i pomirenja nastaviti da postoji i ako on bude izabran za poglavara u Sarajevu.

Muamer Zukorlić

ALO foto Dejan Briza

Muamer Zukorlić, Foto: ALO foto Dejan Briza

 

- Stranka bi nastavila da radi, izabrala bi svog novog predsednika i nastavila sa svojom političkom misijom. Stranka pravde i pomirenja nije nastala zbog jednog čoveka, niti bi mogla da prestane da postoji zbog jednog čoveka - tvrdi Zukorlić i dodaje da nije razmišljao o tome ko bi mogao da ga nasledi na čelu stranke.

- Prvo bih morao osetiti miris pobede na izborima za poglavara da bih mogao predviđati ko će me zameniti. Moja kandidatura će biti zvanično verifikovana 21. septembra, tako da je sve do sada to inicijativa. Tek nakon rezultata na glasanju u novembru stranka će razmišljati o tome ko bi preuzeo tu odgovornost - kazao je on govoreći o svom potencijalnom nasledniku.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Inače, Zukorlića je za mesto bosanskohercegovačkog reis-ul-uleme kandidovao Sabor Mešihata Islamske zajednice u Srbiji. On je za naš list kazao da će, ukoliko bude izabran, raditi na poboljšanju odnosa između Srbije i Bosne i Hercegovine.

- Ideju pomirena ne doživljavam samo kao stranački i politički program već kao jednu kulturno-civilizacijsku misiju. Svakako da bih i sa te pozicije značajno mogao da doprinesem celokupnom zbližavanju naroda na Balkanu, uključujući Srbiju i BiH, uspostavljanju dijaloga, prevazilaženju raznih problema koji se nalaze između ove dve zemlje. To je veoma važna pozicija sa ozbiljnim uticajem, sa koje se može kroz institucionalno i javno delovanje uticati i na raspoloženje građana - poručio je Zukorlić.

BONUS VIDEO: Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT

 

 

 

 

Komentari (1)

ddd

11.09.2019 12:19

napunio se mujo kao brod pa sada ce da uziva i da troskari pomalo..jbt