Miloš Vučević i Maja Popović
Printscreen Instagram
Miloš Vučević i Maja Popović

Printscreen Instagram

Miloš Vučević i Maja Popović, Foto: Printscreen Instagram

Takođe, on se tokom razgovora sa njom podsetio i na prošlogodišnja dešavanja, kada je završena rekonstrukcija prostorija u Višem sudu i Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, uz pomoć kompanije "Srbijagas", a sve sa ciljem poboljšanja uslova za rad Odeljenja za suzbijanje korupcije.

Tokom ministarkine posete reči je bilo i o izgradnji nove Palate pravde u Novom Sadu čije izgradnja je planirana na lokaciji ugla ulice Maksima Gorkog i Stražilovske, čime će se poboljšati uslovi rada zaposlenih u zgradi suda u Sutjeskoj ulici.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_gradonacelnik)

Pored toga, razgovarali su i o planovima resornog ministarstva po pitanju širenja kadrovskog plana vezanog za teritoriju pojedinih opština u Vojvodini, kao i o proširenju mreže sudova. Ministarka je istakla i da je pre mesec dana imala sastanak u Novom sadu sa predsednicom Osnovnog suda u Novom Sadu, Tamarom Radović, sa kojom je razgovarala o unapređenju rada Osnovnog suda u Novom Sadu putem rešavanja logističkih i kadrovskih pitanja.

Gradonačelnik je ministarki poželeo uspešan rad i da nastavi da, zajedno sa ostatkom ministarstva, čuva pravni poredak Republike Srbije.

Ministarka Maja Popović sastaje se danas i sa organima sudstva u Novom Sadu.

Pročitajte još: