Mladi stručnjaci
Alo.rs
Mladi stručnjaci

Alo.rs

Mladi stručnjaci, Foto: Alo.rs

Prva TV bila je u poseti Ministarstvu finansija, gde je zaposleno četvoro mladih stručnjaka, koji su znanje sticali u svetskim kompanijama.

Iako su mogli da biraju gde žele da žive i rade, ističu da je povratak u Srbiju bio prava odluka.

Iako je godinama živeo u Americi, gde je završio fakultet i stekao radno iskustvo, Branimir Gajić nije imao dilemu da li da se vrati u Srbiju.

"U Americi sam stekao preko pet godina iskustva, radio sam za jednu od najvećih američkih korporacija, i za investicionu kompaniju koja je investiciona ruka jedne od najvećih američkih banaka", kaže Gajić.

Da njegova stručnost moze da pruži doprinos srpskoj privredi, prepoznalo je Ministarstvo finansija. Poziciju u svetskoj kompaniji, 2019. godine, zamenio je državnim poslom.

"Mogu da kažem da je meni čast da služim svojoj zemlji i čast mi je da radim sa ovakvim timom ljudi", dodaje Gajić.

Svoju karijeru u Ministarstvu finansija nastavio je i Ognjen Popović. On je zadužen za razvoj tržišta kapitala, a van granica Srbije otišao je sa 17 godina.

"Završio sam fakultet Karnegi melon, finansije i preduzetništvo, u Pitsburgu, mada sam većinu stidija proveo u Kataru, gde imaju kampus, i vratio se u Srbiju nakon završetka studija. Posle evo pet godina, mislim da je to bila prava odluka", ističe Popović.

Bez obzira gde živite, potrebno je mnogo truda i rada, ističe Ognjen. Ali ukazuje i na to da je najlakše kada ste u svojoj zemlji.

Šansu da rade u Ministarstvu finansija dobilo je još dvoje mladih stručnjaka, Iva Ivanov i Gojko Stanivuković, koji su se posle usavršavanja u Italiji i Engleskoj vratili u domovinu.