PREDSEDNIK OBJAVIO NA RTS-U! Povlačim se!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u jutarnjem dnevniku na RTS-u.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Na početku gostovanja, predsednik Vučić je novom premijeru Grčke Kirjakosu Micotakisu čestitao pobedu i naglasio da je reč o iskrenim čestitkama istinski prijateljskoj zemlji i prijateljskom narodu. Micotakisova Nova demokratija je sestrinska partija SNS.

Kada je reč o Kosovu i Metohiji, Vučić kaže da bi voleo da ima trajno uspostavljen mira sa Albancima, a koliko je to realno to ćemo tek da vidimo.

 

- Situacija s Kosovom je apsurdna, kako rekoše to je najskuplja srpska reč... Svi bi život dali, ali niko neće tamo da žive... To je ta apsurdna situacija...

Na pitanje da li je na stolu tzv. američka ponuda za razgraničenje o kojoj se govori ovih dana, Vučić je rekao da nikakva ponuda za razgraničenje na stolu.

 

Kada je reč o navodnom najavljenom jačem američkom učešću u pregovorima na jesen, Vučić je rekao da Amerikanci uvek učestvuju, da su oni uvek tu, te da su "nas dosad pustili - Srbe i Albance - dosad bismo se mi sami već dogovorili".

Vučić je na kraju istakao da nema sumnje da će sledeće godine neko drugi preuzeti SNS i da će se povući sa mesta lidera!

- Mora čovek da zna kada je vreme da dođe do određenih promena i sebe ne poistoveti sa državom - rekao je predsednik.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Viktor
  08/07/2019 - 22:49
  Dijalog sa Prištinom nailazi na teške prepreke.
 • Korisnik: anka
  08/07/2019 - 08:53
  Plasim sa trenutno nema ni na vidiku naslednika Vucica!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi