Toma Fila
Printskrin
Toma Fila

Printskrin

Toma Fila, Foto: Printskrin

* Poznati advokat gostovao na Jutjub kanalu "Balkan info"

* Otkrio da je Sloba Milošević umro od srčanog udara, kao i manje poznate detalje iz njegov života sa Mirom Marković 

* Fila tvrdi da je Milošević posle pada sa vlasti, sa dosovcima sklopio poseban dogovor

Hag je iznurio Slobodana Miloševića i bivši predsednik SRJ umro je od posledica srčanog udara! Sve teorije o tome da je Milošević otrovan, da je pio veterinarske lekove, ili da je sam digao ruku na sebe, koje su se mogle čuti u javnosti u Srbiji, naprosto su netačne.

Ovo tvrdi ugledni beogradski advokat Toma Fila i jedan od onih koji je učestvovao u odbrani mnogih Srba pred Tribunalom u Hagu.

Bastać traži najskupljeg advokata u Beogradu!

AUTOR: Alo.rs/J. Đ. DATUM I VREME: 15.11.2019. 07:15 Bastaću juče stigla još jedna krivična prijava, pa je uspaničeno počeo da traži najboljeg i najskupljeg advokata u Beogradu da ga spase zatvora!

Gostujući na "Jutjub" kanalu Balkan info, Fila je ispričao niz pikanterija iz perioda devedesetih godina, sa kojima javnost do sada nije bila upoznata.

Prema njegovim rečima, činjenica da je Milošević bolovao od angine pektoris i dok je bio u Srbiji, zatim zatvorski uslovi, plus iscrpljujući tempo suđenja, uzeli su danak i Miloševićevo srce nije izdržalo.

Fila tvrdi da je Milošević sa novom dosovskom vlašću posle petog oktobra sklopio dogovor, koji je potpisao i pokojni premijer Zoran Đinđić.

Slobodan Milošević

Screenshoot RTS

Slobodan Milošević, Foto: Screenshoot RTS

- Tri stvari je potpisao Đinđić - da ga neće slati u Hag, da mu neće dirati porodicu i da mu neće dirati imovinu. Sve tri je prekršio - podvukao je Fila.

Milošević se nije ubio u Hagu. Ma, kakvi! On je bio opterećen zamorom. Momir Bulatović je bio sa njim poslednje veče. I Milošević mu je rekao: "Nemoj ništa da se dogovaramo, premoren sam". I legao i nije se probudio. To je bio srčani udar - konstatovao je Fila.

Pročitajte još:

Kako je pojasnio, Miloševića su iznurivali tempom i načinom na koje su donosili dokumenta.

- Iznurivali su ga. Karla del Ponte je proširila optužnicu i na Bosnu i na Hrvatsku, i nije slušala sudiju Meja koji je rekao da se to ne radi. Da to nisu radili, verovatno bi ga osudili dok bi Sloba još uvek bio živ - naveo je advokat.

Fila je otkrio i mnogo detalje vezane za noć hapšenja Miloševića. Između ostalog, advokat je svedočio da je Miloševićava ćerka Marija govorila bivšem predsedniku da treba da se ubije.

Mira Marković

EPA/Saša Stanković

Mira Marković, Foto: EPA/Saša Stanković

- Govorila mu je da je sramota da ga dosovci hapse, da je sramota da se preda i da treba da se ubije. Slobi se ubio i otac i majka. I ja mislim da je kod njega bio užasan otpor da tako nešto i on ne uradi. Psihijatrija govori da se u prvom kolenu to ne prenosi, nego u drugom, trećem... - rekao je Fila.

Što se tiče samog hapšenja bivšeg predsednika, Fila tvrdi da su dosovci imali pakleni plan da Miloševića prevezu u Tuzlu, a da onda kao opravdanje kažu da su to uradili "gangsteri za pet miliona dolara".

- Tad im nije prošlo, jer je Pavković još uvek bio uz Miloševića. Kobre su branile Miloševića. A jedna Kobra vam je kao 10 Legijinih pripadnica Jedinice za specijalne operacije. Zato su tada odustali - naveo je advokat.

Marija htela da ubije Čedu 

Prema rečima Tome File, Marija Milošević htela je da ubije lidera LDP i tadašnjeg potpredsednika Vlade Čedomira Jovanovića.
- Ja sam ga sklonio da ga ne ubije Marija. Marija je htela da ga ubije, to je istina. Rekla je Slobi: "Koga ovaj Fila brani, tebe ili njega". A ja sam gledao da ne puca na njega da ode žena na robiju - ispričao je Fila.

Bonus video: Vučić o tome ko ruši srpske oružare