Postavljene su mu dijagnoze bolesti tri organa: Evo u kakvom je stanju Čedomir Jovanović

Nove informacije iz bolnice

Čedomir Jovanović
Foto: Twitter

Lider LDP Čedomir Jovanović nema više bolove, zbog kojih je pre nekoliko dana u opštem teškom zdravstvenom stanju primljen u KBC "Dr Dragiša Mišović", i njegovo zdravstveno stanje je sada stabilno, potvrđeno je "Novostima" u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Lekari koji brinu o njegovom zdravlju nezvanično juče su za "Novosti" demantovali spekulacije koje su se pojavile u javnosti da Jovanović ima "benigni tumor kičmene moždine".

- Njegovo zdravstveno stanje je na prijemu u bolnicu zaista bilo kompleksno, sa više različitih tegoba koje se teško mogu povezati - navodi izvor iz "Mišovića".

- Tegebe koje je Jovanović imao mogle su da se povezuju sa posledicama kovid-19, koji je imao sredinom prošle godine, ali su istovremeno ukazivale i na neko akutno stanje, zbog kojeg je trpeo velike bolove. Zbog takve situacije u njegovo lečenje uključilo se više lekara različitih specijalnosti iz naše ustanove, ali i Kliničkog centra Srbije. Jesmo imali više različitih sumnji, ali su one posle više vrsta pregleda i detaljnih pretraga otklonjene, postavljene su dijagnoze bolesti tri organa - pluća, dijafragme i kičme.

Lider LDP ima upalu levog plućnog krila, mikroemboliju oba plućna krila i pleuritis. Lekari su ubeđeni da su sve to posledice kovid-19 koji je Jovanović preležao.

- On dobro reaguje na terapiju više vrsta antibiotika, koje dobija zbog upale i nakupljanja tečnosti između dva sloja plućne maramice, a prima i antikoagulanse, odnosno lekove za "razbijanje" sitnih ugrušaka koje ima u plućima - navodi izvor.

Jovanoviću su sanirani i bolovi, koji su najverovatnije bili izavani upalom nerva torakalnog, odnosno grudnog dela kičme, zbog kojih je bio i na terapji najjačim anesteticima i analgeticima.

Povezane vesti

 • Korisnik: Komandant 1001
  15/01/2021 - 12:16
  Ova "korona" je toliko "bezobrazna" da oboli dobre i zle ljude (?)
 • Korisnik: Ana
  14/01/2021 - 19:23
  Ja sam zbog tog coveka politicki dobila otkaz. Nije mi ga žao. Ko zna koliko porodica je zakukalo zbog njega. Ako vam ga je zao, vodite ga kući i lecite. Bog mu je dao ovo, jer je bio los i neka se zapita sta su on i njegov ldp ucinili nama koji smo ostali bez doma, plata i zivota.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi