Vladika Grigorije
Alo!/Masanori Jošida
Vladika Grigorije

Alo!/Masanori Jošida

Vladika Grigorije, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Pošto nije uspeo da postane patrijarh Srpske pravoslavne crkve

Grigorije je počeo da kadrira po regionu i ostvaruje svoj plan o angažovanju u politici koji je najavio za Božić ove godine.

Javna je tajna da Grigorije od svog dolaska u Nemačku 2018. godine radi na stvaranju što boljih političkih veza kako u toj zemlji tako i na jačanju svog uticaja u Srbiji i regionu. U svojim projektima oslanja se uglavnom na svoja prijateljstva sa pojedinim biznismenima.

Tako su crnogorski mediji juče objavili da na poziciju specijalnog izaslanika ministra vanjskih poslova ove zemlje u Berlinu dolazi biznismen iz Trebinja Veljko Kuštrov, koji je Grigorijev poslovni partner.

- Kuštrov je Krivokapiću predstavljen kao osoba sa odličnim kontaktima i vezama u Nemačkoj - državi koja je po prioritetima vlade prvi spoljnopolitički saveznik - rekao je izvor crnogorske „Pobjede“ iz parlamentarne većine.

Biznismen iz Trebinja Veljko Kuštrov, sa prebivalištem u Beogradu, nije nepoznat crnogorskoj javnosti jer ga je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević povezao sa ministrom Milojkom Spajićem i to u vezi sa tajnom transakcijom od 890 miliona eura kojom je Crna Gora emitovala obveznice.

Inače, Kuštrov je privrednik poreklom iz Trebinja koji ima registrovanu firmu „Frontier advisory“. Glavna delatnost ove firme je „savetovanje koje se odnosi na poslovanje i ostalo upravljanje“. Takođe, ono što se zna o ovom biznismenu jeste da je zajedno sa proslavljenim košarkašem Dejanom Bodirogom uzeo pod zakup hotel „Platani“ u strogom centru Trebinja, pre dve godine. Član je elitnog srpskog privrednog kluba „Privrednik“, zajedno sa najvećim srpskim biznismenima.

Komentari (1)

sara

07.05.2021 10:25

Grigorija treba oterati iz crkve, jer on nije svetovan, duhovan, što priliči crkvi, već materijalista i biznismen, koji se bavi i politikom, što je velika sramota za istu!!!.