Radoslav Marjanović, zamenik šefa odborničke grupe SNS-a
Beoinfo
Radoslav Marjanović, zamenik šefa odborničke grupe SNS-a

Beoinfo

Radoslav Marjanović, zamenik šefa odborničke grupe SNS-a, Foto: Beoinfo

Prenosimo je u celosti:

Zašto Jovanoviću, ne pitaš svog šefa Draga Đilasa zbog čega u svom mandatu nije izgradio fabriku za prečišćavanje otpadnih voda?

Zašto obmanjuješ javnost da je cena izgradnje fabrike 671 miliona evra kada je juče potpisan ugovor o izgradnji fabrike otpadnih voda u Velikom selu vredan 272 miliona evra?

Zašto Jovanoviću ne pitaš Dragana Đilasa zbog čega je samo projekat Interceptor, dakle kopanje kanalizacionog kolektora za centar Beograda preplatio za 12,5 miliona evra?

Kako je Jovanovićev Dragan Đilas radio najbolje se vidi na primeru projekta Interceptor. Kompanija Ferbild je tada dobila posao kopanja kanalizacionog kolektora za 3,1 milijardu dinara, a onda se neočekivano povukla iz posla. Umesto novog tendera posao je dodeljen Hidrotehnici za 4,1 milijardu dinara koja je potom za partnera odabrala kompaniju Ferbild čime je grad na poslu kopanja kanalizacionog tunela od Karaburme do Velikog sela oštećen za više od milijardu dinara.

Tada je napravljen kanalizacioni tunel koji je bez fabrike za prečišćavanje voda besmislen. Umesto da izgradi fabriku za prečišćavanje voda Dragan Đilas je nameštao tendere i uspeo je da napravi dug Beogradu od 1,2 milijarde evra, a u isto vreme da od preduzetnika sa 74.000 evra, sa koliko je ušao u politiku, postane milioner sa 25 miliona evra ličnog bogatstva koliko je sam Dragan Đilas prijavio.


Izgradnjom fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom selu smanjiće se direktan izliv kanalizacije u Dunav i Savu za oko 80 odsto. Poređenja radi za novac koje su prihodovale Đilasove firme, dakle za 619 miliona evra su mogle biti izgrađene najmanje dve fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Beogradu, a nisu.

Još jednom se pokazalo da sve što je dobro za građane smeta Draganu Đilasu i Nikoli Jovanoviću. Naša politika su rezultati i ispunjena obećanja, zato građani svoje poverenje ukazuju nama, a ne već davno dokazanim bestidnim lažovčinama poput Đilasa, Jeremića i Obradovića.