Aleksandar Vučić
Tanjug/Dimitrije Goll
Aleksandar Vučić

Tanjug/Dimitrije Goll

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

* Aleksandar Vučić je u autorskom tekstu objasnio šta je takozvana elita u Srbiji

* Osvrnuo se na ekonomski rast Srbije

* Jednostavno, objasnio kako stoje stvari u našoj zemlji

Poslednjih dana i nedelja, u sveprisutnoj kampanji omalovažavanja svih koji misle drugačije od onih u srpskom društvu koji su mislili da, iz nekog razloga, pripadaju eliti, mislećem, socijalno i umno emancipovanom sloju društva, pređena je granica svake političke učtivosti i elementarne pristojnosti, istakao je Vučić u tekstu pod naslovom "Elita i plebs".

Očigledno nervozni zbog činjenice da im prevrati ne uspevaju da je podrška naroda obrnuto proporcionalna rušilačkim naporima koje preduzimaju na dnevnom nivou, politički kvazielitisti , navodi Vučić, pribegli su oprobanom, neki bi, delimično s pravom, rekli, fašističkom metodu, podeli naroda na superiorne, one kojima oni pripadaju, i inferiorne, one koji nikako ne mogu da pobede.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Dimitrije Goll

Aleksandar Vučić , Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ti drugi, će vremenom, konstatuje dalje Vučić, postajati sve gluplji, odvratniji, siromašniji i neobrazovaniji, za razliku od njih, prepametnih, vizionara, protezama na vreme ispravljenih vilica i zuba i da nije naročito važno to što takvi elitisti, kako navodi, pojma nemaju ni ko je Bizmark, niti znaju razliku između Paje i Slobodana Jovanovića, ali o sebi lepo misle.

- I koga, uostalom, briga za milione evra koje su pokrali pripadnici takve kvazielite, koga briga za hiljade fabrika koje su uništili, što negde ima logike, jer u tim fabrikama ima mesta samo za glupe, ružne i krezube, a oni su tu da marišu pare, muntaju sa sekundama, varaju neke naivne Kineze i sve u svemu, odlučuju o svemu - pita Vučić u autorskom tekstu i konstatuje kako su lepo su smislili da narod crkne, dok oni lepo žive.

PROČITAJTE JOŠ:

- Povrh svega, pi*aće nam po grobovima, jer to je vrhunac izraza njihove intelektualne dominacije i stvaralačke nadmoći - dodaje i kaže da je preuzeo sam na sebe teret prihvatanja dobrog dela čoporativnih udaraca, uveren da će običan i pristojan narod umeti da pobedi one koji bi da upravljaju našim životima samo zato što oni misle da to tako treba.

- Zapitajte se kakve su to gromade kada ih predvode intelektualne veličine poput Trifunovića, Obradovića, Đilasa, jer nesumnjivo je da ova trojica, pride i Jeremić, imaju najveće znanje, nepokolebljivo poštenje i božanski moral - poručuje u autorskom tekstu Vučić.

On dodaje i da „ova grupa“ preko svojih istomišljenika - eugenista, poput Velike inkvizicije organizuje progon i spaljivanje na lomači tobož glupaka koji im se suprotstavljaju u bilo čemu.

- Naročito, i što su nepismeniji i neobrazovaniji, to snažnije napadaju, a posebno sladostrašće pokazuju kada se obračunavaju sa diplomama i njihovim nosiocima, jer, koga briga za znanje, diploma je sve, forma je najvažnija, zato su oni elita, a mi ostali krezuba stoka - konstatuje Vučić.

On dalje u tekstu poručuje „džabe što su naše diplome, najčešće ispisane višim ocenama, progoniće vas dok ste živi, jer vi, ustvari, nemate pravo na diplomu“.

Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić , Foto: Tanjug

Dakle, ko misli da je za Srbiju bolji ekonomski rast od 4,5 odsto u odnosu na minus 3,1 taj je glup, navodi on, i dodaje da je glup i nepismen i onaj ko se raduje autoputu do Makedonije, Bugarske ili Čačka, star onaj ko želi fabrike i investicije, krezub ko podržava veću zaposlenost, ko je za veće plate i penzije gleda Pink i čita tabloide, a ko želi da se kosovski čvor reši - ili je izdajnik ili neobrazovana štetočina.

- Ko je za sve to zajedno, za rast i napredak ove zemlje, za punu državnu kasu, manji javni dug, novi investicioni ciklus - apsolutni je nepismeno krezubi, neobrazovano matori idiot. I to je jedino opravdanje, za sve njihove neuspehe, za izgubljene izbore i za činjenicu da ih Srbija, jednostavno neće.

E, kada neće, onda mora da je ona kriva, a ne oni.

Vučić piše da ova teza, osim što je odvratna, ponižavajuća i nosi sve odlike eugenike, implicira i nužnost ukidanja demokratskih instituta, a pre svega, izbora i navodi kao zaključak „Šta će nam, kada će glupi, nepismeni i krezubi da glasaju protiv nas“.

On piše da zbog toga, zato što su odbili da glasaju sopstvenu propast, za one koji su im ukinuli 600.000 radnih mesta, pozatvarali fabrike, opljačkali sve što se moglo opljačkati, i doveli zemlju do bankrotstva, njih sada treba kazniti.

Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić , Foto: Tanjug

- Šta je sledeće? Zabraniti takvima da glasaju? Zabraniti im da imaju decu, jer su inferiorni? Otvoriti logore za svakoga ko se usudio da pogrešno glasa? Dati vlast, jer jeste o tome reč, superiornima, višoj rasi, eliti koja će onda da određuje šta ko ima da radi i da naplati, od inferiornih, sav gubitak koji su zabeležili u poslednjih sedam godina - pita Vučić.

I to zato, kako navodi, što za to vreme rijaliti kontrolisao Dragan Đilas, i nije zarađivao od njih, što nije mogao da bude vlasnik tabloida, a bio je, zato što ne mogu više da se ugrade u svaki posao u Srbiji, a ugrađivali su se, zato što su izgubili privilegije, mesta u upravnim odborima, tezge, kombinacije, mogućnost da uzmu kada i šta god hoće.

PROČITAJTE JOŠ:

- To je razlog. Zbog toga su svi koji nisu za njih, a većina nije, proglašeni za idiote, zato cela kampanja u kojoj se Srbija vređa, ponižava, a njeni građani proglašavaju za trećerazredne gubitnike - zaključuje Vučić i dodaje da je to postalo i jedina politika koju ta kobajagi elita i ima, i koju nudi.

- Zato, kada budem ponovo rekao kako ih prezirem, biće i jasno zašto to radim. Zato što oni preziru Srbiju. I zato što sam spreman da branim pravo svakog čoveka u ovoj zemlji da ne bude gažen, pljuvan i proglašavan za manje vrednog. I njegovo pravo da sam bira - ističe Vučić uz konstataciju da to ljudi u Srbiji umeju.

- I umeće i na sledećim izborima - poručio je Vučić u autorskom tekstu.