Aleksandar Vučić, Metju Palmer
Tanjug/Dragan Kujundžić
Aleksandar Vučić, Metju Palmer

Tanjug/Dragan Kujundžić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Nije ih, kaže, ni savetovao, kako oni tvrde.

Bataljon stigao iz Amerike

profimedia

"Samo sam zamolio kao komšija i prijatelj da još jednom razmotre odredjene inicijative. Zamolio, jer su u pitanju inetresi srpskog naroda i srpske crkve“, objasio je Vučić.

Rekao je da nikada nije imao problem kada su iz Podgorice ukazivali na položaj Crnogoraca u Srbiji, niti je imao problem ni kada su se brutalno mešali u naše unutrašnje stvari, u pitanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje, kada iznose svoje stavove o rešavanju kosovskog problema koji je naš problem, a ne tiče se njih.

Pročitajte još:

Dodao je da je ćutao i kada govore na medjunarodnim forumima, i drže nam lekcije.

"Smatrao sam da je normalno da se izjasne. Ako je strašan problem u tome što sam izneo molbu, a tiče se srpskog naroda i srpske crkve, izvinjavam se svim uvredjenim dušama, i mnogo mi je teško što sam ih povredio samo zbog jedne jedine molbe. Ne moraju da je usliše, ali ne moraju ni da menjaju smisao i značaj onoga što sam učinio i sebe da predstavljaju kao veliku žrtvu i junake, i neko ko je plod nečijeg tobože mešanja i savetovanja“, dodao je on.

Njihovu poruku je, kaže, odlično razumeo i u skladu sa njom će se Srbija ponašati ubuduće.

"Hvala na velikom razumevanju i što su tako brzo uslišili moju molbi, i što su poslali tako snažan, jak i veoma hrabar odgovor. Veliko hvala Vladi Crne Gore na svemu tome", istakao je Vučić.

Ivica Dačić

Printscreen

Crnogorska vlada saopštila je danas, nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao Crnu Goru da ne usvaja predlog Zakona o slobodi veroispovesti, da niti Podgorica "kreira" zakonodavne aktivnosti Srbije, pa neće ni Srbija crnogorske.

"Zahvaljujemo se predsedniku Vučiću na savetima. Ali ga podsećamo i ovim povodom da je Crna Gora suverena država koja samostalno kreira svoj zakonodavni okvir vodeći računa o interesu svakog pojedinca i zajednice u celini", naveli su u Vladi Crne Gore za CdM.me.

Služba za odnose s javnošću crnogorske vlade je navela i da ne želi da kreira zakonodavni okvir ni jedne strane države i da ne dopušta bilo kome da kreira njihov sistem.

Milo Đukanović i Amfilohije Radović

Printscreen/Youtube

"Mi nemamo niti ćemo imati ambicije da utičemo na zakonodavnu aktivnost države Srbije niti ćemo dozvoliti bilo kome pa ni Srbiji da utiče na naše odluke", navode u crnogorskoj vladi.

Predsednik Vučić je ranije danas u Beogradu izjavio da bi svako ugrožavanje imovine srpske crkve u Crnog Gori neminovno vodilo pogoršanju inače dobrih odnosa dve zemlje i da zato moli vlasti ili većinu u CG da ne podrže predloženi zakon, koji je na to usmeren.

Komentari (3)

srki

13.06.2019 17:05

pa daj te ljudi vise crnogoraca ima u bgd nego u samoj cg. daj te ko nema drzavljanstvo vracaj te sto Srbija da im daje sve a oni samo uzimaju

Penzioner

13.06.2019 17:47

Sve Crnogorce zamoliti fa napuste drzavnu sluzbu u Srbiji, a posebno u vojsci i policiji! Ukoliko nece, treba ih izbaciti iz iste! Pod hitno!

mihajlo

14.06.2019 06:24

Najgori odnosi dve države u novijoj istoriji.